Κ. Μπακογιάννης: «Η κριτική για τον Μεγάλο Περίπατο είναι οξυγόνο στη Δημοκρατία»

Κ. Μπακογιάννης: «Η κριτική για τον Μεγάλο Περίπατο είναι οξυγόνο στη Δημοκρατία»

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες για το «Μεγάλο Περίπατο» και τις παρεμβάσεις που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, χαρακτήρισε την κριτική: «Οξυγόνο στη Δημοκρατία». Όπως πρόσθεσε: «Εσείς λέτε ότι είστε υπέρ και πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι η Αθήνα μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να γίνει αυτό με ένα μαγικό κουμπί; Η ιδέα είναι να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στον πεζό, τον ποδηλάτη και τον επιβάτη».

Όσον αφορά στις αιτιάσεις περί ταλαιπωρίας, συμπλήρωσε: «Να το πάρει το ανάθεμα ο δήμος, αλλά καμία αντίρρηση να μιλήσουμε λίγο πρακτικά. Αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχει μια επιτροπή με την οποία συνεργάζονται όλοι οι φορείς των συγκοινωνιών της πόλης. Τις επόμενες ημέρες θα πάει πιο γρήγορα η κυκλοφορία με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μίλησε και για τον αστικό εξοπλισμό που επιλέχθηκε, επισημαίνοντας: «Το κριτήριο σε αυτές τις περιπτώσεις και είναι το κριτήριο σε πολλές πόλεις του πλανήτη είναι η οδική ασφάλεια. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα, αυτός ο αστικός εξοπλισμός θα μεταφερθεί στις γειτονιές της πόλης. Μπορεί να κρατήσει τα επόμενα 15 χρόνια. Άμα η λογική μας είναι ότι παίρνουμε κάτι για τη θητεία του δημάρχου, τότε το κόστος είναι υψηλό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.