Νέα διοίκηση στο Γηροκομείο Αθηνών -Μπακογιάννης: Πρέπει να γίνουν αλλαγές

Νέα διοίκηση στο Γηροκομείο Αθηνών -Μπακογιάννης: Πρέπει να γίνουν αλλαγές

Τον ορισμό νέας προσωρινής διοίκησης με δικαστική απόφαση στο Γηροκομείο Αθηνών αποφάσισε σχεδόν κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου από κοινού να ξεκινήσουν δικαστική διαδικασία προκειμένου να οριστεί νέα προσωρινή διοίκηση στο Γηροκομείο Αθηνών με στόχο, όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων “το Ίδρυμα να μπορέσει να εκπληρώσει το κοινωνικό του ρόλο”.
Στην συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μπακογιάννης αφού τόνισε ότι “βρισκόμαστε στην αρχή” πρόσθεσε ότι η προσπάθεια που ξεκινά θα είναι δύσκολη αλλά πρέπει να γίνουν οι αλλαγές στην διοίκηση.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αθηναίων πήρε την πρωτοβουλία για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου μετά τις δικαστικές εξελίξεις όπου μέλη της διοίκησης του καταδικάστηκαν για κακοδιοίκηση του Ιδρύματος. Στο μεσοδιάστημα μέχρι την εκδίκασης της υπόθεσης υπήρξε η σημερινή, απερχόμενη προσωρινή διοίκηση, που όμως δεν μπόρεσε να επαναφέρει το Ίδρυμα στην πρότερη κατάσταση του. Το Γηροκομείο Αθηνών έχει τεράστια ακίνητη περιουσία που μπορεί να του αποφέρει τεράστια έσοδα.

Υπέρ της πρότασης του Δημάρχου Αθηναίων να κινηθεί η δικαστική διαδικασία για τον διορισμό νέας προσωρινής διοίκησης στο Γηροκομείο Αθηνών τάχθηκε η πλειοψηφία των συνδυασμών της Δημοτικής Αντιπολίτευσης.

Νάσος Ηλιόπουλος- Ανοιχτή Πόλη

Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο βασικός στόχος είναι να επιστρέψει σε συνθήκη δημοκρατικής λειτουργίας, να γίνουν εκλογές, να υπάρξει μία εκλεγμένη διοίκηση με στόχο το γηροκομείο να επιτελέσει τον κοινωνικό ρόλο του, να αξιοποιηθεί για κοινωνικούς σκοπούς η περιουσία του, να γίνουν εργασίες για να αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Αυτός ο αγώνας δεν τελειώνει διότι θα αντιμετωπίσουμε πολλά ζητήματα καθημερινά. Η νέα διοίκηση θα βρεθεί πολύ γρήγορα στα βαθιά και λόγω κορωνοϊού.

Παύλος Γερουλάνος- Αθήνα Είσαι Εσύ

Το μόνο μήνυμα το οποίο πρέπει να βγει από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι ενωμένοι στηρίζουμε το γηροκομείο και το βοηθάμε να γυρίσει σελίδα. Με το σκεπτικό να στείλουμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στηρίζουμε την προσπάθεια του δημάρχου.

Νίκος Σοφιανός- Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ένα βήμα ώστε να εμπλακεί ο ΔΑ ακόμη περισσότερο σε μία πολύτιμη δομή για χιλιάδες συναθρώπους μας , φιλοξενούνται ελάχιστοι σε σχέση με τη δυνατότητα του γηροκομείου, χρειάζονται αποφάσεις για να αξιοποιηθεί το σύνολο των δυνατοτήτων που έχει το γηροκομείο για να γίνει πιο ορατή μια κοινωνική πολιτική με στόχο τη φροντίδα της γ’ ηλικίας
Δεν τελειώνουμε με τη σημερινή απόφαση γιατί υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για να έχουμε καινούργιες περιπέτειες. Για αυτό θεωρούμε σημαντική την εμπλοκή του Κράτους, πρέπει και αυτό να έχει την ευθύνη για τη φροντίδα της γ’ ηλικίας διότι μιλάμε για μια καθολικά ιδιωτικοποιημένη λειτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.