ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ.Ζέρβας για λιανεμπόριο: «Ζητάμε ίση μεταχείριση & οικονομική προοπτική για τη Θεσσαλονίκη»

Κ.Ζέρβας για λιανεμπόριο: «Ζητάμε ίση μεταχείριση & οικονομική προοπτική για τη Θεσσαλονίκη»

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την απόφαση να εξαιρεθεί από το άνοιγμα του λιανεμπορίου η συμπρωτεύουσα, ότι ζητά «ενημέρωση, ίση μεταχείριση, επεξήγηση και οικονομική προοπτική για την πόλη και τους ανθρώπους της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε πως «το πρόβλημα πλέον δεν είναι μόνο υγειονομικό. Είναι και κοινωνικό, και οικονομικό» ενώ συμπλήρωσε ότι οι αντοχές των πολιτών είναι «πεπερασμένες».

Αναφορικά με τους εμπόρους της περιοχής, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι «ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει βάλει πλάτη, τηρεί τα μέτρα, αποδέχεται την οικονομική ζημία για χάρη της δημόσιας υγείας και ορθά πράττει. Διεκδικεί όμως να διατυπώσει τα δικά του αιτήματα» ενώ ζητά «νέα στάθμιση υπέρ του λιανεμπορίου».

«Άνοιγμα λιανεμπορίου με click away. Μια ελληνική αλλά επιτυχημένη πατέντα! Είναι μια βαλβίδα εκτόνωσης που ίσως ωφελεί και την ψυχική υγεία. Η Πολιτεία, όλοι όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, πρέπει να διοχετεύσουμε την κινητικότητα, προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συνόψισε τα τρία αιτήματα σχετικά με το λιανεμπόριο:

  • την άμεση οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές στη βάση όχι όμως των εθνικών προβλέψεων και της συλλογικής πρόνοιας αλλά εξειδικευμένα, «εξατομικευμένα» για τη Θεσσαλονίκη.
  • την επανεξέταση της εξαίρεσης της Θεσσαλονίκης από την παράταση του lockdown και την επαναλειτουργία της αγοράς με μέτρα, κανόνες, ρυθμίσεις αυστηρές και ελέγχους.
  • την σημαντική ενίσχυση της οικονομίας της πόλης μεσοπρόθεσμα μέσα από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία του επόμενου διαστήματος (ταμείο ανάκαμψης – Τρίτσης κοκ).
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ζητάμε δηλαδή να μπει η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής και αυτό να μεταφραστεί είτε σε επιτάχυνση έργων υποδομής, είτε σε υλοποίηση project κατά προτεραιότητα. Project που θα τονώσουν μεσοπρόθεσμα την οικονομία της πόλης», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.