ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Ζέρβας: «Το lockdown δεν αποδίδει στη Θεσσαλονίκη – Πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο»

Κ.Ζέρβας: «Το lockdown δεν αποδίδει στη Θεσσαλονίκη – Πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο»

Το γεγονός ότι το lockdown δεν αποδίδει στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως είπε, υπάρχει μεγάλη κόπωση του πληθυσμού σε ψυχολογικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο, γι’ αυτό και ο κόσμος πλέον δυσκολεύεται να πειθαρχήσει, ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εισηγήθηκε να γίνει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away για την εκτόνωση της κατάστασης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει καλύτερη διοχέτευση της εκτόνωσης, όπως έγινε με τα κομμωτήρια.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας, ο κόσμος πλέον δεν μπορεί να μαντρωθεί. Καθημερινά, όπως είπε, ο δήμος μαζεύει από τα πάρκα, κήπους και την παραλία περίπου 2.000.000 γιγαντοσακούλες σκουπιδιών από παρέες που συγκεντρώνονται εκεί. «Υπάρχουν παρέες που μαζεύονται σε πάρκα και παραγγέλνουν πίτσες. Εγώ δεν σηκώνω το δάχτυλο σε αυτούς, καταλαβαίνω την κόπωση» είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την πορεία των εμβολιασμών, σημείωσε ότι εξελίσσεται εξαιρετικά. Ωστόσο, ο αριθμός των εμβολίων είναι μικρός, όπως είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.