ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση καθαριότητας γκράφιτι στην Ερμού (βίντεο)

Δήμος Αθηναίων: Επιχείρηση καθαριότητας γκράφιτι στην Ερμού (βίντεο)

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε μεγάλη αντι-γκράφιτι επιχείρηση για τον καθαρισμό της ιστορικός δρόμος της Ερμού.

Στην μεγάλη επιχείρηση ευπρεπισμού και αντιγκράφιτι τα εξειδικευμένα συνεργεία της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου αντιδημάρχου Νίκου Αβραμίδη, εργάστηκαν νυχθημερόν για περισσότερες από 18 ημέρες και ανέτρεψαν την εικόνα εγκατάλειψης και βρωμιάς σε μια περιοχή πλούσια σε υπαίθρια αρχαιολογικά ευρήματα.

Μετά από χρόνια αισθητικού βανδαλισμού ο πέτρινος τοίχος -συνολικής έκτασης 2.300 τ.μ- που βρίσκεται επί του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού και διατρέχει την οδό Ερμού, από το Θησείο προς την Πειραιώς, έλαμψε. Χρησιμοποιήθηκαν εξακόσια λίτρα διαλυτικού υγρού με το οποίο αφαιρέθηκαν το άναρχο γκράφιτι ετών, καθώς και 88 τόνοι νερού για τον γενικό καθαρισμό, ενώ τα εξειδικευμένα συνεργεία χρησιμοποίησαν 200 λίτρα ειδικό υγρό για τη μελλοντική προστασία του πέτρινου τοίχου από τυχόν νέο βανδαλισμό.

Το έργο ήταν απαιτητικό, καθώς η πολυετής εγκατάλειψη, είχε ως αποτέλεσμα τα συνεργεία να συναντούν στρώσεις μπογιάς σε κάθε εφαρμογή του υλικού αφαίρεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, τα καλόγουστα γκράφιτι, εικαστικής αξίας σε όλο το μήκος του πέτρινου τοίχου προστατεύθηκαν με ειδικά καλυπτικά, που δρουν ανασταλτικά σε κάθε προσπάθεια βανδαλισμού. Αυτή, άλλωστε, είναι η γενική αρχή που ακολουθεί ο Δήμος Αθηναίων για αυτή την μορφή σύγχρονης τέχνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.