Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καθαριότητας από πυροσβέστες σε δύσβατο σημείο

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καθαριότητας από πυροσβέστες σε δύσβατο σημείο

Πυροσβέστες εξειδικευμένοι στις καταρριχήσεις, μέλη της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας προχώρησαν στον καθαρισμό δύσβατης περιοχής της Άνω Πόλης, που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Η εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού στην περιοχή «Μαύρη Πέτρα», από όπου έχει κάποιος θέα σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα, με τη συμμετοχή εργαζομένων της καθαριότητας αλλά και 17 μελών της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας, που καταρριχήθηκαν με την υποστήριξη σκοινιών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε:

«Η δράση αυτή είναι κάτι που χρωστούσαμε στην περιοχή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σημείο, από το οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει την ομορφιά όλης της πόλης». Πρόσθεσε δε, πως πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως «ο κοινόχρηστος χώρος δεν είναι σκουπιδότοπος.

Είναι στο χέρι μας ο χώρος αυτός -αυτή η όμορφη γωνιά της πόλης μας- να διατηρηθεί καθαρός», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συνδρομή των εξειδικευμένων πυροσβεστών, η οποία ήταν απολύτως αναγκαία για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, λόγω της μεγάλης κλίσης που υπάρχει στο σημείο.

«Πρόκειται για συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας και των αρχαιολογικών υπηρεσιών», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, τονίζοντας ότι ο κεντρικός δήμος έχει καθιερώσει στοχευμένες επιχειρήσεις καθαριότητας σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και συμμετείχαμε σε αυτήν την εξειδικευμένη δράση από αγάπη για την πόλη μας και από κοινωνική ευαισθησία. Τους πυροσβέστες ο κόσμος τους έχει μάθει κυρίως μέσα από τη δουλειά τους. Πίσω από τον πυροσβέστη, όμως, υπάρχει και ο παράγοντας άνθρωπος», σημείωσε ο πρόεδρος της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας Λεωνίδας Κυνηγόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.