ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δημοσκόπηση: Έντονη δυσαρέσκεια από τους πολίτες για οικονομία, έγκλημα και λαθραία μετανάστευση

Δημοσκόπηση: Έντονη δυσαρέσκεια από τους πολίτες για οικονομία, έγκλημα και λαθραία  μετανάστευση

Έντονα δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία, την εγκληματικότητα και την λαθραία μετανάστευση, είναι οι πολίτες σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης οι πολίτες εμφανίζονται από απαισιόδοξοι έως πολλοί απαισιόδοξοι, ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

Στην οικονομία το 43% λέει χειρότερη θα είναι η κατάσταση και το 27% καλύτερη.

Στην εγκληματικότητα μόνο το 17% περιμένει θετικά πράγματα και το 42% χειρότερα.

Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης οι συσχετισμοί είναι μόλις 17% θετική άποψη έναντι 35% που είναι αρνητική.

Στα διεθνή και τα ελληνοτουρκικά τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 19-29.

Στη διαχείριση της πανδημίας σημειώνεται «ισοπαλία»: 30% λέει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ενώ χειρότερα λέει το 31%.

Παρά ταύτα για την πανδημία εμπιστεύεται τη ΝΔ σε ποσοστό 45% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην οικονομία το σκορ είναι 43-23, στην εγκληματικότητα 38-21, στο προσφυγικό 37-20, στα διεθνή και τα ελληνοτουρκικά 43-19 και φυσικά στην ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του κράτους 49-17, όλα τα ποσοστά υπέρ του κυβερνώντος κόμματος.

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Η έρευνα καταγράφει ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού. Ένα ποσοστό 60% ανησυχεί πολύ ή λίγο, ενώ μέτρια ανησυχεί το 16% και Λίγο ή Καθόλου το 19%

Περισσότερο ανησυχούν όσοι έκαναν μια ή και δύο δόσεις του εμβολίου, σε ποσοστό 75%, ενώ όσοι δεν έχουν καν προγραμματισμένο ραντεβού ανησυχούν σε ποσοστό 28%. Από εκείνους που έχουν προγραμματίσει ραντεβού για εμβόλιο ανησυχεί το 50%. Όσοι δηλαδή είναι ξεκάθαροι υπέρ του εμβολίου έχουν μεγαλύτερη ανησυχία για την μετάλλαξη του κορωνοϊού και γι’ αυτό προφανώς είναι ήδη εμβολιασμένοι. Αντιθέτως όσοι αυξάνει η άρνηση στο εμβόλιο, τόσο μειώνεται η ανησυχία, προφανώς έτσι εξηγείται και η στάση τους.

Από εκείνους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ένα 14% δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί σίγουρα και ένα 26% λέει ότι μάλλον θα κάνει την κίνηση. Αντιθέτως υπάρχει ένα ποσοστό 21% που λέει ότι μάλλον δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ ένα 36% ξεκαθαρίζει ότι σίγουρα δεν θα το κάνει. Στο γενικό πληθυσμό και πάντα στο πεδίο των ενηλίκων, η εκτίμηση της Pulse είναι ότι το 25% που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ούτε έχει προγραμματίσει ραντεβού, τουλάχιστον το μισό δεν θα εμβολιαστεί.

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, τάσσεται το 65% (49% σίγουρα και 16% μάλλον ναι), ενώ ένα ποσοστό 28% είναι εναντίον (19% σίγουρα όχι και 9% μάλλον όχι). Τα ποσοστά αυτά διανέμονται αναλόγως και με βάση το εάν έχει κανείς εμβολιαστεί – μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της υποχρεωτικότητας καταγράφεται στις γραμμές όσων έχουν κάνει εμβόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.