Δημοσκόπηση της Prorata για το αίτημα του Α.Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Υπέρ της πρότασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, είναι το 44% των πολιτών, με τους μισούς σχεδόν εξ αυτών να θεωρούν ότι είναι μια κίνηση που έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata, στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών;» οι θετικές απαντήσεις αθροίζονται σε 44% και αναλύονται ως εξής:

  • 24% δήλωσε «Συμφωνώ, το έκανε την κατάλληλη στιγμή» και
  • 20% δήλωσε «Συμφωνώ, αν και έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα»

Σημειώνεται ότι και στις αρνητικές απαντήσεις μερίδα των πολιτών ενέκρινε την επιλογή Τσίπρα, αλλά για μεταγενέστερο χρόνο. Συγκεκριμένα:

  • 8% δήλωσε «Διαφωνώ, έπρεπε να περιμένει», ενώ
  • 43% δήλωσε «Διαφωνώ, η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία»

Η κίνηση Τσίπρα αντιμετωπίζεται θετικά από το 82% όσων τοποθετούν τον εαυτό τους στην Αριστερά, το 74% όσων δηλώνουν Κεντροαριστεροί και το 42% όσων ανήκουν στο Κέντρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εμφανίζεται μεγαλύτερο το ποσοστό που βλέπει θετικά την πρόταση Τσίπρα στους «καθαρά» Δεξιούς (21%), σε σχέση με τους Κεντροδεξιούς (14%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απήχησή της είναι επίσης ισχυρότερη στις νεαρές ηλικίες 17-34 ετών, με θετική γνώμη από το 52%. Στις ηλικίες 35-54 η θετική γνώμη για πρόωρες εκλογές φτάνει το 44%, ενώ είναι 41% στις ηλικίες άνω των 55 ετών.