ΚΑΠΑ Research: Οι Ενοπλες Δυνάμεις στην κορυφή της εμπιστοσύνης των πολιτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο!

ΚΑΠΑ Research: Οι Ενοπλες Δυνάμεις στην κορυφή της εμπιστοσύνης των πολιτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο!

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς, εμπιστεύεται περισσότερο τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Εκκλησία. Το γεγονός αυτό των μετρήσεων ανησύχησε την κυβέρνηση.

Τ’ αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η ΚΑΠΑ Research στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό προκαλούν ενδιαφέρον εάν συγκριθούν με αυτά της αντίστοιχης έρευνας για τους Αγανακτισμένους της πλατείας το 2011.

Στην πολιτική τους τοποθέτησή η πλειοψηφία των συμετασχόντων βρίσκεται κατά 54% προς τα δεξιά της κλίμακας αριστερά-δεξιά (στους Αγανακτισμένους 13%), το 21% στο κέντρο (26% στους Αγανακτισμένους), το 15% προς τα αριστερά (45% στους Αγανακτισμένους) ενώ 10% δεν απάντησε (16% στους Αγανακτισμένους).

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση των ερωτηθέντων για τι ψήφισαν στο Δημοψήφισμα του 2015. Το 52% απαντά ότι ψήφισε «όχι» και μόλις το 24% «ναι».

Μάλιστα οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής το θεωρούν ως μια ειρηνική κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά 65% και ως κινητοποίηση ανατροπής του συστήματος κατά 29%, ενώ αντίστοιχα το 2011 τα ποσοστά παρουσιάζονται τελείως διαφορετικά καθώς είναι αντίστοιχα 49% και 46%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον ποιό Θεσμό εμπιστεύονται περισσότερο, ξεχωρίζουν με διαφορά Ει ενοπλες Δυνάμεις καθώς κυριαρχούν στην συνείδηση των ερωτώμενων με 64%, ενώ η Εκκλησία έχει την εμπιστοσύνη του 55%. Το Κοινοβούλιο και τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται πολύ χαμηλά στην εκτίμησή τους με τις αρνητικές απαντήσεις να είναι αντίστοιχα 85% και 93%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.