ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Public Issue: Καταρρέουν τα ποσοστά της κυβέρνησης – 6ος στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας (φωτό)

Public Issue: Καταρρέουν τα ποσοστά της κυβέρνησης – 6ος στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας  (φωτό)

Μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, η πρώτη επί της ουσίας δημοσκόπηση που καταγράφει τον “αντίκτυπο” στη κοινωνία από τη μη περικοπή συντάξεων.

H πτωτική πορεία δεν ανακόπηκε από το γεγονός της μη περικοπής συντάξεων με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι έκτος σε δημοφιλία από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με ποσοστά αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 4 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, ένας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι το κράτος λειτουργεί σήμερα χειρότερα, σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν. Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν αισθητά υψηλότερο (56%, 7/2016).

Την ίδια στιγμή «Απογοήτευση, Οργή/αγανάκτηση & Ανησυχία» εξακολουθούν «σταθερά» να αποτελούν τα αισθήματα των πολιτών για την κατάσταση της χώρας. Η διάχυτη κοινωνική απαισιοδοξία επηρεάζει και το γενικό πολιτικό κλίμα, που παραμένει αμετάβλητο από την αρχή του χρόνου.

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Ειδικότερα, στη «μάχη» για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 43% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, ενώ το 25% να προκρίνει τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.

Τα ποσοστά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 4 μονάδες.

Από τα ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου δεν προκύπτουν σημαντικά κέρδη για την κυβέρνηση και το πρωθυπουργό από τη μη περικοπή συντάξεων. Αντίθετα, η πτωτική πορεία δεν ανακόπηκε ούτε από αυτό το γεγονός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.