ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ευρωεκλογές: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο το Κίνημα Αλλαγής – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση (φώτο)

Ευρωεκλογές: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο το Κίνημα Αλλαγής – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση (φώτο)

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 12 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» η ιστοσελίδα politico.eu, εκτιμώντας, παράλληλα, ότι η ΝΔ θα εκλέξει δέκα ευρωβουλευτές στις εκλογές του Μαΐου του 2019, σημειώνοντας ότι θα διπλασιάσει την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την ίδια ώρα, δεύτερος με έξι ευρωβουλευτές έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με την ίδια μέτρηση, 21 ευρωβουλευτές θα εκλέξει η Ελλάδα από πέντε κόμματα, αφήνοντας χωρίς εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες Ανεξάρτητους Έλληνες, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Το παραπάνω αποτέλεσμα βγαίνει ως συνδυασμός όλων των δημοκοπήσεων στην κάθε χώρα («poll of polls») και χρησιμοποιώντας έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο, το λεγόμενο φίλτρο «kalman», για να εξάγει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Με βάση αυτή τη μεθοδολογία, το αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα μας στις 26 Μαΐου 2019 προκύπτει ότι θα είναι το εξής:

– Νέα Δημοκρατία 36,79% (10 έδρες)

– ΣΥΡΙΖΑ 25,4% (6 έδρες)

– Κίνημα Αλλαγής 7,88% (2 έδρες)

– Χρυσή Αυγή 7,62% (2 έδρες)

– ΚΚΕ 6,94% (1 έδρα)

Εκτός μένουν η Ένωση Κεντρώων (2,71%), το Ποτάμι (2,29%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,49%).

Η κατανομή αυτή πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη ένδειξη του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, που έχει περάσει στη χώρα μας σε τρίτη μοίρα, μετά τις εθνικές εκλογές και τις αυτοδιοικητικές.

Αυτή η πρόβλεψη δίνει αέρα νίκης στη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που αυξάνει σημαντικά η παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συνεπώς την ισχύ και επιρροή της τόσο στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα όσο και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η εν λόγω μέτρηση του Politico βγάζει πρώτο το ΕΛΚ με 181 έδρες, δεύτερο το S&D (Σοσιαλιστές-Δημοκράτες) με 146, τρίτο το ALDE (Φιλελεύθεροι) με 72 και τέταρτο τοENF (ευρωσκεπτικιστές) με 60.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.