ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής: Τι δείχνουν τα ποσοστά για Δούρου, Πατούλη, Σγουρό

H πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής: Τι δείχνουν τα ποσοστά για Δούρου, Πατούλη, Σγουρό

Την πρώτη δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής, που διενήργησε η Opinion Poll, φιλοξενεί στις σελίδες του ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», όπου διαφαίνεται το προβάδισμα Πατούλη έναντι της νυν Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πατούλης φαίνεται ότι έχει, εκτός από το χρίσμα της ΝΔ, και αέρα νίκης, αφού στην παράσταση νίκης καταλαμβάνει το 39,1% έναντι της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου που κατατάσσεται δεύτερη με 10,7%.

Τα δεδομένα στην πρόθεση ψήφου

Τα ποσοστά διαφοροποιούνται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, καθώς, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, ο Γιώργος Πατούλης καταλαμβάνει το 31,3%, η Ρένα Δούρου ακολουθεί με 19,1%, ο Γιάννης Σγουρός έρχεται τρίτος με 12,1% και ακολουθούν Θανάσης Παφίλης με 10,9%, ο Ηλίας Παναγιώταρος με 5,3%. Βέβαια οι αναποφάσιστοι φτάνουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 12,1%.

Τι θα γίνει στον β’ γύρο

Στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή είτε στο β’ γύρο των εκλογών έχουμε Πατούλη- Δούρου, είτε Πατούλη- Σγουρό. Στην πρώτη εκδοχή η Ρένα Δούρου θα φτάσει το 25,2%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης θα αγγίξει το 50%. Ενώ στην περίπτωση που ο Γιώργος Πατούλης θα αναμετρηθεί τη β’ Κυριακή με τον πρώην Νομάρχη Γιάννη Σγουρό, εκείνος θα έφτανε το 40,2%, με τον κ. Σγουρό να καταλαμβάνει το 27,1%.

Τι συμβαίνει με τη δημοφιλία των υποψηφίων στα κόμματα τους

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll είναι αποκαλυπτικά και για την δημοφιλία των υποψηφίων στους ψηφοφόρους των κομμάτων τους, καθώς δείχνουν ότι η Ρένα Δούρου δεν έχει με το μέρος της το κόμμα της, τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Γιώργο Πατούλη οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι μοιρασμένοι θετικά και αρνητικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.