Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 5,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτη με μεγάλη διαφορά η Χρυσή Αυγή

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 5,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτη με μεγάλη διαφορά η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα 5,3% της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN.

Η ΝΔ βρίσκεται στο συν 5 από μια εταιρεία δημοσκοπήσεων που γενικά διάκειται θετικά προς την κυβέρνηση. Το ΚΙΝ.ΑΛ έχει σχεδόν “εξαϋλωθεί” στην δημοσκόπηση με τη Χρυσή Αυγή να είναι το τρίτο κόμμα

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 5 έως τις 10 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, 25% απαντά Αλέξης Τσίπρας, 27% απαντά Κυριάκος Μητσοτάκης και 42% κανένας.

Το 42% των πολιτών θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, το 27% τον Μάρτιο και το 15% τον Μάιο. Δεν ξέρω, δεν απαντώ απάντησε το 16%.

Πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 23,7%

ΣΥΡΙΖΑ: 18,4%

Χρυσή Αυγή: 6,2%

ΚΚΕ: 5,3%

Κίνημα Αλλαγής: 4,6%

Ένωση Κεντρώων: 1,6%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,7%

Ελληνική Λύση: 1,7%

Ποτάμι: 1,7%

Λαϊκή Ενότητα: 2,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%

Άλλο κόμμα: 4,5%

Λευκό/ Άκυρο: 2,4%

Αναποφάσιστοι: 13,6%

Αποχή:11,7%

Μετά τις εκλογές, κυβέρνηση με κορμό ΝΔ θέλει το 19% και με κορμό ΣΥΡΙΖΑ 14%.

Μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιος μπορεί να οδηγήσει την οικονομία στην ανάπτυξη; Το 16% απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, το 27% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κανένας από τους δύο το 49%.

Μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιος μπορεί να αποκαταστήσει αδικίες μνημονίων: Τσίπρας απαντά το 19%, Μητσοτάκης απαντά 18% αλλά κερδίζει ο… κανένας.

Μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιος πολεμά τη διαπλοκή; Το 26% απαντά Τσίπρας, 16% Μητσοτάκης και 51% κανένας.

Αν κυβερνούσε η ΝΔ, θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα από τώρα; Το 38% θεωρεί πως θα ήταν ίδια, καλύτερα το 25% και χειρότερα το 31%.

Το 27% θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ θα έχει οφέλη για την κοινωνία, τη στιγμή που το 47% πιστεύει πως ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας ακολουθούν οικονομικές πολιτικές με θετικό αντίκτυπο.

Καλύτερο θα είναι το 2019 από το 2018 για το το 19% των πολιτών και χειρότερο για το το 26%. Ίδιο απάντησε το 36% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.

Η εφαρμογή των μέτρων της κυβέρνησης θα επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών, πιστεύει το 63%.

Μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιον θα καλούσατε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας; Το 18% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, το 15% τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 62% κανέναν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.