Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: 8 μονάδες μπροστά στην δημοσκόπηση της MRB

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: 8 μονάδες μπροστά στην δημοσκόπηση της MRB

Προβάδισμα οκτώ μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB.

Ειδικότερα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,3%.η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 31,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,3%.

Μάχη θα δοθεί για την τρίτη θέση, καθώς το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει ποσοστό 6,8%, η Χρυσή Αυγή επίσης 6,8%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, ενώ εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων με 2,3%, Ποτάμι με 1,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,4%.

Η Ελληνική Λύση καταγράφει ποσοστό 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,7%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ: 8,8% και Λευκό-Άκυρο-Αποχή: 6,9%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 53,8% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.
Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 17,8%.
Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 4,9% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 0,1%.
Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 36,3 % απαντά η ΝΔ, το 26,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 30,2% κανένα κόμμα.
Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 45,1% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 27,6% απαντά ΝΔ.
Στο ερώτημα πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, το 30% απαντά να προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019, το 32% απαντά να προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και το 31,3% απαντά να προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).
Στο ερώτημα πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, το 20,5% απαντά ότι θα προκηρυχθούν πριν από τις ευρωεκλογές που είναι τον Μάιο του 2019, το 36,4% απαντά ότι θα προκηρυχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 και το 36,1% απαντά ότι θα προκηρυχθούν στο τέλος της τετραετίας (Σεπτέμβριος 2019).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 24,8% των ερωτηθέντων και ο αρχηγός της ΝΔ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 32,9%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 36,6%.

Η δημοσκόπηση της Alco

Διαφορά 6,2% μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής ενώ εκτός Βουλής μένουν ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 15,8%.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι στο 5,3%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN με την Έλλη Στάη το 21% των ερωτηθέντων δε θέλει από τις επόμενες εκλογές να προκύψει κυβέρνηση ενώ οι πολίτες εκτιμούν ότι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Στο ερώτημα “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη ” η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον πρόεδρο της ΝΔ το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%
Η πλειονότητα σε ποσοστό 58% θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα έγινε σε σταθμισμένο δείγμα 1.000 ατόμων απ όλη την Ελλάδα στο διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.