ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα δημοσκόπηση: 7 μονάδες μπροστά η ΝΔ για τις Ευρωεκλογές – Η Χρυσή Αυγή στην 3η θέση!

Νέα δημοσκόπηση: 7 μονάδες μπροστά η ΝΔ για τις Ευρωεκλογές – Η Χρυσή Αυγή στην 3η θέση!

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία εν όψει των Ευρωεκλογών δίνει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 23,6%, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το Κίνημα Αλλαγής με 5%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4%, η Ελληνική Λύση με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το Ποτάμι με 1,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΛΑΟΣ με 1%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 5,2% των ερωτηθέντων. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 17,2%.

Εξάλλου, το 62% των ερωτηθέντων θεωρούν πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών προσδιορίζει και εκείνο των εθνικών εκλογών, έναντι 28% που διαφωνούν. Όσον αφορά στην παράσταση νίκης, το 58% βλέπει νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, ενώ το 13% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, οι μισοί από τους ερωτηθέντες προτάσσουν τις θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, με ένα 18% να ψηφίζει με κριτήριο την ανατροπή της κυβέρνησης, ένα 11% με κριτήριο της θέσεις των κομμάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα 6% με κριτήριο τη στήριξη της κυβέρνησης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως παρατήρησε ο δ/νων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος στην Μακεδονία και τη Θράκη η διαφορά των δύο κομμάτων ανοίγει κατά 4 μονάδες πάνω από το μέσο όρο, απόρροια προφανώς της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην παράσταση νίκης («ποιο κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές:»), το 24% λέει «η ΝΔ με μεγάλη διαφορά», το 34% «η ΝΔ με μικρή διαφορά», το 12% «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» και μόλις 1% λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά», ενώ αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό 29%, που λέει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα με τους Ευρωπαίους εταίρους, ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης;», το 30% λέει ο Μητσοτάκης, 22% απαντά ο Τσίπρας και 41% εκτιμά ο… «κανένας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.