ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μπροστά με 7,8 μονάδες η ΝΔ στις Ευρωεκλογές – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση (φώτο)

Μπροστά με 7,8 μονάδες η ΝΔ στις Ευρωεκλογές – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση (φώτο)

Προβάδισμα 7,8 μονάδων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει νέα δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll για τις Ευρωεκλογές.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 20 – 21 Μαΐου για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και σ’ αυτή απαντήθηκε το κρίσιμο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου.

Στο ερώτημα αυτό λοιπόν η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,1%, η Χρυσή Αυγή με 6,8%, το ΚΚΕ με 6,6%, η Ελληνική Λύση με 2,4%, η Ενωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 1,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,4%, η Δημιουργία Ξανά με 1,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,1% και η ΜέΡΑ25 με 1%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, Λευκό, άκυρο, αποχή το 2,6%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 10,4%.

Μάλιστα, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια, μια έστω οριακή πλειοψηφία 30,6%, έναντι 29,1%, εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα τα πράγματα στη χώρα θα εξελιχθούν γενικά καλύτερα από ό,τι είναι σήμερα, ενώ το 40,3% είτε εκτιμά ότι θα παραμείνουν ίδια είτε δεν εκφράζει άποψη.

Παρ’ όλα αυτά, το 41,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση, εάν την τελευταία τετραετία είχε εκλεγεί μια άλλη κυβέρνηση και το 18,9% πιστεύει ότι θα ήταν σε χειρότερη.

Αντίστοιχο ποσοστό (17,2%) δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης και 80,1% λίγο και καθόλου ικανοποιημένο.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Τα θέματα της οικονομίας, δηλαδή η οικονομική ανάπτυξη (56,6%), η φορολογία (16,8%) και η αντιμετώπιση της ανεργίας (19,2%) κυριαρχούν στα κριτήρια που θα επηρεάσουν την ψήφο των εκλογέων στις ευρωεκλογές, ενώ «σφήνα» ανάμεσά τους εισέρχεται το «Μακεδονικό» με 22,6%, αισθητά μειωμένο από προηγούμενες έρευνες, ενώ η εγκληματικότητα και η δημόσια τάξη με 23,4%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.