Εθνικές εκλογές 2019: Νέα δημοσκόπηση δίνει άνετη αυτοδυναμία στη ΝΔ

Εθνικές εκλογές 2019: Νέα δημοσκόπηση δίνει άνετη αυτοδυναμία στη ΝΔ

Στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή των πρόωρων Εθνικών Εκλογών στις 7 Ιουλίου και λίγο πριν την επίσημη προκήρυξή τους η εταιρεία δημοσκοπήσεων Metron Analysis, για λογαριασμό του Alpha, παρουσίασε νέα έρευνα.

Το δείγμα ήταν 1.203 άτομα και η έρευνα έγινε από την Δευτέρα έως την Τετάρτη 5/6.

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν, μεταξύ άλλων, για την πρόθεση ψήφου τους, πώς θα κινηθούν στην κάλπη μετά τις Ευρωεκλογές και πώς θα επηρεαστεί η μάχη της κάλπης από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Αρχικά οι πολίτες απάντησαν στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Το 65% απάντησε θετικά ενώ το 28% αρνητικά.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46, 0 Δημήτρης Κουτσούμπας με 36% ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται ο Γιάννης Βαρουφάκης με τον Αλέξη Τσίπρα με 34%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Μητσοτάκης προηγείται με 28% έναντι 22% του Αλέξη Τσιπρα.

Το 52% των πολιτών θέλει συνεργασία ενώ το 45% μία αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Πρόθεση ψήφου

Η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι στις 7,7 μονάδες καθώς το 31,2% απάντησε ΝΔ και το 23,5% ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,1%, το ΚΚΕ με 3,8% και η Χρυσή Αυγή με 3,6%.

Το ΜέΡΑ25 παίρνει 2,8% και η Ελληνική Λύση 1,7%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην παράσταση νίκης το 82% βλέπει νίκη της Νέας Δημοκρατίας και 8% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.