Exit Polls: Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Exit Polls: Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Όσο πλησιάζουμε προς τις επτά η ώρα το απόγευμα που θα κλείσουν οι κάλπες, η αχλή ως προς τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα δείχνει να απομακρύνεται τουλάχιστον όσον αφορά τη δυναμική που εμφανίζουν τα κόμματα στο μεγάλο exit poll που διενεργείται από το πρωί για λογαριασμό των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαφορά που χωρίζει το πρώτο κόμμα από το δεύτερο είναι από το πρωί σταθερά διψήφια.

Αυτή τη στιγμή έχουμε φθάσει στα 4/7 της επεξεργασίας των αποτελεσμάτων (καθότι το exit poll συνεχίζεται και τα στοιχεία εισέρχονται στο σύστημα τμηματικά) και δείχνουν μια διαφορά λίγο πάνω από τις δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες.

Μάλιστα τις πρωινές ώρες η διαφορά ήταν μεγαλύτερη, αλλά όσο περνάει η ώρα καταγράφεται ένα κλείσιμο της ψαλίδας, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί ανάχωμα για την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας, τουλάχιστον με την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ένα εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι η επόμενη Βουλή θα είναι όπως όλα δείχνουν επτακομματική, αφού οι δύο νεοπαγείς πολιτικοί σχηματισμοί που στις σφυγμομετρήσεις εμφανίζονταν να είναι οριακά μέσα ή οριακά έξω από το Κοινοβούλιο, με τα στοιχεία που υπάρχουν, ξεπερνούν αμφότεροι το πλαφόν εισόδου του 3%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.