Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία – Ένας στους δύο Έλληνες φοβάται για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία (φώτο)

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία – Ένας στους δύο Έλληνες φοβάται για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία (φώτο)

Νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll δίνει προβάδισμα 17 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το μεταναστευτικό για την κυβέρνηση.

Το προσφυγικό εξακολουθεί να προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, σύμφωνα και με την νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll , η οποία πάντως επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, ενώ για πρώτη φορά καταγράφονται οι αρνητικές διαθέσεις της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η κυβερνητική πολιτική έχει θετικό πρόσημο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και για τους χειρισμούς της στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θετικές είναι και οι γνώμες για την οικονομία, ενώ οι πολίτες επικροτούν, σε ποσοστό 61.3% την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, το προσφυγικό παραμένει μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση με τη δυσφορία του κοινού να σημειώνει ανοδικές τάσεις. Στην έρευνα, μόλις το 18,2% των ερωτηθέντων,δηλώνει ικανοποιημένο ή μάλλον ικανοποιημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα (από 27,4% που ήταν τον Νοέμβριο), ενώ το 78,5% δηλώνει «καθόλου» και «μάλλον όχι ικανοποιημένο».

Αντιθέτως, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, που θεωρούνται το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα μετά το μεταναστευτικό – προσφυγικό (με τρίτο την οικονομία), η κυβέρνηση έχει θετικές γνώμες.
Το 59.6% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία.

Ένας στους 2 φοβάται για θερμό επεισόδιο

Οι πολίτες εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους ανήσυχοι για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου – το 54.5% το θεωρεί ως πιθανό, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41,5%.

Για την Σύσκεψη στο Βερολίνο μόλις το 22,9% θεωρεί ότι φταίει η κυβέρνηση για την απουσία της χώρας, ενώ το 63.2% επικρίνει την καγκελάριο Μέρκελ.

H Κυβέρνηση συγκεντρώνει ικανοποίηση του επιπέδου του 55% για τον τρόπο που χειρίζεται τα προβλήματα και τις υποθέσεις της χώρας, κάπως μειωμένο από την προηγούμενη μέτρηση. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, ικανοποιημένο για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει μόλις το 24.3%.

Η Κυβέρνηση συγκεντρώνει θετικές γνώμες στην αντιμετώπιση των καταλήψεων (74.6%) και στην οικονομική της πολιτική (60.5%).

Προβάδισμα 17 μονάδων- Το 83% θέλει να εξαντληθεί η τετραετία

Με αφορμή την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 83% ζητά να εξαντληθεί η τετραετία.

Η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου με 38.3 % ( 40.5% τον Νοέμβριο) έναντι 21.3% του ΣΥΡΙΖΑ ( 23% τον Νοέμβριο). Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: Κίνημα Αλλαγής 5% ( 5.3% ), Κ.Κ.Ε 4.6% ( 5.1% ), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.3% ( 4.5% ) , ΜΕΡΑ 25 2.7% ( 3% ). Η διαφορά ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 17 μονάδες ( 17.5 τον Νοέμβριο).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ισχυρός και με μεγάλη δημοφιλία, επτά μήνες μετά τις εκλογές. Το 46.2% τον θεωρεί πιο ικανό για Πρωθυπουργό – προηγείται του Αλέξη Τσίπρα που επιλέγεται από το 20%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρώτη τριάδα των Υπουργών ως προς την θετική άποψη για το έργο και την εικόνα τους αποτελείται από τους Νίκο Δένδια, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Τάκη Θεοδωρικάκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.