Δημοσκόπηση: Επιφυλακτικοί οι πολίτες για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό – Μόνο το 21,5% τα εγκρίνει απόλυτα

Δημοσκόπηση: Επιφυλακτικοί οι πολίτες για τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό – Μόνο το 21,5% τα εγκρίνει απόλυτα

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην κοινωνία για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την έρευνα της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το 56,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο κορωνοϊός είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Συγκεκριμένα, μόνο το 21,5% των πολιτών θεωρεί «σίγουρα θετικά» τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος , ενώ το 49,2% διατηρεί τις επιφυλάξεις του και τα βλέπει «μάλλον θετικά».

Ένα 16,8% δεν γνωρίζει κι ένα 12% είναι αρνητικά διακείμενο προς τα μέτρα.

Βέβαια το πρόβλημα είναι πως ο ιός είναι κάτι το άγνωστο και εξειδικευμένο με αποτέλεσμα να επικρατεί επιφυλακτικότητα στην πλειοψηφία των πολιτών, αφού προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Αν συγκρίνουμε αυτές τις μετρήσεις με δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό όπου το ποσοστό των πολιτών που ήταν σίγουρο πως τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν «σίγουρα θετικά» έφτανε το 78% (και άλλο ένα 12% ήταν το μάλλον θετικό) καταλαβαίνουμε πως δεν υπάρχει καθολική αποδοχή.

Όπως είναι λογικό οι πολίτες βλέπουν πως η οικονομική καταστροφή που έρχεται λόγω της καραντίνας θα είναι άνευ προηγουμένου.

Ήδη 1.500.000 εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς εισόδημα εν μία νυκτί λόγω του κλεισίματος όλων των εμπορικών μαγαζιών.

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ: Το 41,9 % την θεωρεί πολύ και αρκετά υπεύθυνη ενώ το 39,5% λίγο ή καθόλου υπέυθυνη.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 55,7% θεωρεί ότι η πολιτεία και η κρατικοί φορείς θα μπορέσουν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού ενώ το 39.7% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσουν να την περιορίσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.