Δημοσκόπηση: Οι πολίτες ανησυχούν περισσότερο για την οικονομία παρά για τον κορωνοϊό

Δημοσκόπηση: Οι πολίτες ανησυχούν περισσότερο για την οικονομία παρά για τον κορωνοϊό

Σε μία δημοσκόπηση της Pulse ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, οι Έλληνες πολίτες και ειδικότερα οι νέοι, ανησυχούν περισσότερο για τις οικονομικές επιπτώσεις των απαγορεύσεων παρά για τον ίδιο τον κορωνοϊό, αφού το 66% των πολιτών θεωρεί πως θα επηρεαστεί σημαντικά οικονομικά στους προηγούμενους μήνες.

Παράλληλα στην ερώτηση για το πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, από το 78% στην προηγούμενη μέτρηση πλέον για την νόσο του κορωνοϊού απάντησε πως ανησυχεί το 63% των πολιτών.

Το 33% απάντησε πολύ, το 30% αρκετά, το 20% μετρια, το 6% λίγο και το 7% ελάχιστα έως καθόλου. Ένα ποσοστό δηλαδή που φτάνει το 33% δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον κορωνοϊό.

Όσον αφορά την ηλικίες που φοβούνται περισσότερο και λιγότερο τον κορωνοϊό όπως είναι αναμενόμενοι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ερωτώμενοι είναι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο. Ειδικότερα από 17-29 ετών ανησυχούν αρκετά έως πολύ το 58%, από 30-44 ετών το 55%, από 45 έως 59 το 64% και από 70 ετών και άνω το 72%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση και στην ερώτηση για το κατά πόσο έχουν επηρεάσει εσάς και την οικογένειά σας στον οικονομικό τομέα ο κορωνοϊός, τα αποτελέσματα ήταν ανησυχητικά.

Συγκεκριμένα το 53% απαντά από αρκετά έως πολύ, 19% μέτρια, και το 23% λίγο έως καθόλου.

Στο ηλικιακό φάσμα η ηλικίες από 18-29 σε ποσοστό 46% θεωρούν πως ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους αρκετά ως πολύ. Στις ηλικίες 30-44 το ποσοστό ανεβαίνει στο 57% και είναι ίδιο και στην ηλικιακή ομάδα 45-59 ετών. Από τους 60 και άνω το ποσοστό φτάνει το 49%.

Απαισιοδοξία επικρατεί και για τους επόμενους μήνες όπως καταγράφει η δημοσκόπηση, με το 66% θεωρεί πως ο κορωνοϊός θα επηρεάσει την οικονομική κατάσταση αρκετά έως πολύ, το 15% μέτρια και μόλις ένα 13% ελάχιστα έως λίγο.

Ηλικιακά από 17-29 ετών το ποσοστό φτάνει το 73%, από 30-44 ετών το 68%, από 45-59 ετών το 66% και από 60 και άνω το 57%.

Επιπλέον το 51% θεωρεί πως οι πολίτες δεν θα τηρήσουν τα νέα μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα μόνο το 44% των πολιτών δηλώνει ότι θα εφαρμοστούν πολύ ή αρκετά, το 34% δηλώνει ότι θα εφαρμοστούν… μέτρια ενώ ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι δεν θα εφαρμοστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά την πρόεσθη ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.