ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Μια νέα δημοσκόπηση, της Metron Analysis για το Mega, βλέπει το “φως” της δημοσιότητας και είναι ενδεικτική της “ματιάς” των πολιτών για τα “φλέγοντα” ζητήματα της επικαιρότητας.

Με τον κορωνοϊό να… εξασθενεί σταδιακά και να φεύγει από το προσκήνιο, καθώς και η χώρα έχει μπει σε μια φάση ελαχιστοποίησης των ημερησίων κρουσμάτων (σ.σ. μόλις τρία νέα σήμερα), το αμιγώς πολιτικό κομμάτι επανέρχεται στην… κορυφή της ατζέντας, όπως φαίνεται και στην νέα δημοσκόπηση που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 28.05.2020, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

“Πάμε καλά” λέει η πλειοψηφία
Το 64% των ερωτηθέντων λένε πως η χώρα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, με μόλις έναν στους τέσσερις να υποστηρίζουν το αντίθετο, ενώ μόλις το 6% απαντά ούτε το ένα, ούτε το άλλο.


Πάνω από 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην δημόσια υγεία και τον κορωνοϊό.

Μεταναστευτικό, εργασιακά και μακεδονικό είναι οι κατηγορίες στις οποίες οι πολίτες δίνουν τους… χαμηλότερους βαθμούς στην κυβέρνηση.

Στο επόμενο ερώτημα, αυτό της αξιολόγησης της κυβέρνησης: Το 63% έχει θετική γνώμη, έναντι του 30% με αρνητική εντύπωση, ενώ αδιάφορο δηλώνει το 6%.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, σχεδόν 7 στους 10 (σ.σ. το 68%) έχει θετικές εντυπώσεις, έναντι του ενός τετάρτου των ερωτηθέντων (σ.σ. 26%).

Το 69% έχει αρνητική εντύπωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο παραπάνω από ένας στους πέντε (σ.σ. 21%) εκφράζεται θετικά.

Στην επόμενη ερώτηση για την δημοτικότητα των αρχηγών των κομμάτων o Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε… ψήφο εμπιστοσύνης της τάξεως του 67% και 32% αρνητικές γνώμες, στην δεύτερη θέση, δεν βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας αλλά η Φώφη Γεννηματά με 4 στους 10 να εκφράζονται θετικά, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 38% θετικές γνώμες και 61% αρνητικές.

Στο 32% ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στο 23% ο Γιάνης Βαρουφάκης και τελευταίος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός με περισσότερες θετικές γνώμες από ό, τι αρνητικές.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το ποσοστό που είχε και τον προηγούμενο μήνα (σ.σ. 52%) αλλά και την πρωτιά, ενώ σταθερά και με ελαφριά πτώση κινείται ο Αλέξης Τσίπρας, με 17% έναντι 18% τον προηγούμενο μήνα.

Στο σημαντικότερο ερώτημα κάθε δημοσκόπησης, αυτό της πρόθεσης ψήφου, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί κατά κράτος του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν διπλάσια διαφορά, καθώς το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 40,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20,9%.

Τρίτο το Κίνημα Αλλαγής με 5,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,5% και η Χρυσή Αυγή με 1,6%.

Τελευταία κάρτα, αυτή για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκεί όπου τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού το “εκκωφαντικό” 84% είναι κατά της πρόωρης κάλπης, με ένα μόλις 13% είναι υπέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.