Δημοσκόπηση: Το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει θετικά την κυβέρνηση (φώτο)

Δημοσκόπηση: Το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει θετικά την κυβέρνηση (φώτο)

Η δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha εξηγεί τον λόγο που υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης παρουσιάστηκε από τον Alpha χθες, Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, και ανέδειξε μια διαφορά 21,2 μονάδων υπέρ της ΝΔ, η οποία μάλιστα συγκεντρώνει ποσοστό 41,6%, πάνω από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές, έναντι 20,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη: 65,2% την κρίνουν θετικά

Στο σύνολο των πολιτών, πάνω από έξι στους 10 (ποσοστό 65,2%) αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι μόλις 33,9% που την κρίνουν αρνητικά.

Μάλιστα, σχεδόν ένας στους 4 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (39,7%) την κρίνει θετικά, όπως και πάνω από 8 στους 10 (83,7%) των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και φυσικά το 91,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Με ευρεία διαφορά καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σταθερά μπροστά με το 58,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υπολείπεται κατά πολύ, καθώς τον προτιμά μόλις το 24,8% των ερωτηθέντων.

Μάλιστα, το 18,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τον Κ. Μητσοτάκη καλύτερο πρωθυπουργό από τον Αλέξη Τσίπρα.

Για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, αφού το 52,6% των πολιτών θωρεί ότι αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Το 26,7% δηλώνει «περίπου τα ίδια», ενώ μόλις το 15,6% πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

«Μπετόν» η συσπείρωση της ΝΔ, παίρνει διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο κρίσιμο κομμάτι των συσπειρώσεων, η ΝΔ εμφανίζεται… μπετόν, καθώς εμφανίζει μια ισχυρότατη συσπείρωση της τάξης του 86%.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση μόλις 60%, ενώ 11,6% των ψηφοφόρων του φεύγει και πηγαίνει στη ΝΔ! Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη, αυτό «μεταφράζεται» σε ένα ποσοστό περίπου 4% του εκλογικού σώματος. Επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ «αιμορραγεί» ένα 3,6% που το κερδίζει το ΚΙΝΑΛ και ένα 4,4% προς άκυρο, λευκό ή αποχή.

Αν συνυπολογίσει κανείς αυτό το 4% που πηγαίνει από ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, μαζί με το γεγονός ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα χάνει επίσης ένα 4%, τότε εξηγείται η χαώδης διαφορά των δύο κομμάτων.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα ως προς τον αντίκτυπο που είχαν στο εκλογικό σώμα οι αποκαλύψεις Μιωνή-Καλογρίτσα κατά του Νίκου Παππά και κατ’ επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 57,2% λέει πως είχε αντίκτυπο, έναντι μόλις του 24,6% που απαντά «όχι» και «μάλλον όχι».

Ως προς την οικονομία, το 52,2% ρίχνει ευθύνες στην πανδημία του κορωνοϊού, Μόλις το 16,8% κατηγορεί την κυβέρνηση. Ευρωπαϊκή Ένωση και παράγοντες της αγοράς βρίσκονται στις επόμενες θέσεις.

Υπάρχει ακόμη μεγάλη ανησυχία για τις απολύσεις, την υγεία και το εισόδημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.