ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δημοσκόπηση Marc: Μια δημοσκόπηση «εφ’ολης της ύλης» που σηκώνει πολύ κουβέντα

Δημοσκόπηση Marc: Μια δημοσκόπηση «εφ’ολης της ύλης» που σηκώνει πολύ κουβέντα

Μεγάλο προβάδισμα εξακολουθεί να έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενέργησε η Marc για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας, αν και το γενικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία δεν συμφωνεί με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Να σημειώσουμε, πριν δούμε την ανάλυση των ποσοστών ότι η Marc επανειλημμένα έχει διαψευσθεί σε ότι αφορά τα δημοσκοπικά της ευρήματα σε εθνικές εκλογές και το δημοψήφισμα του 2015.

Τώρα υποτίθεται ότι το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 40,1% έναντι 19,8% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 3,0%, το ΜέΡΑ24 με 1,5% και οι Έλληνες Για Την Πατρίδα με 1,3%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 3,2% των ερωτηθέντων, Άκυρο-Λευκό το 1,8%, Αποχή το 4,8%, ενώ ένα ποσοστό 13,0% δήλωσε αναποφάσιστο.

Το 63% των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασε θετική και μάλλον θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τις αρνητικές και μάλλον αρνητικές γνώμες να ανέρχονται στο 34,4%. Επίσης, το 66,3% των ερωτηθέντων έχει αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και το 31,1% εξέφρασε θετική και μάλλον θετική γνώμη.

Ακόμα, το 62,5% των ερωτηθέντων εξέφρασε θετική και μάλλον θετική γνώμη για την κυβέρνηση, έναντι 36,1% που έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική γνώμη. Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, οι αρνητικές γνώμες υπερκεράζουν αυτές της κυβέρνησης, καθώς το 77,1% των ερωτηθέντων βλέπουν αρνητικά ή μάλλον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναντι ενός ισχνού 20,0% που έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη.

Σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα και την ένταση στο ανατολικό Αιγαίου, το 38,1% ζήτησε σκληρότερη στάση, έναντι του 59,1% που δήλωσε επιμονή στο διάλογο. Υπάρχουν τόσοι Ελληνες που επιθυμούν την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας;

Όσον αφορά στην αξιολόγηση της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, το 59,6% έχει θετική ή μάλλον άποψη, έναντι του 35,0% του έχει αρνητική ή μάλλον αρνητικά άποψη.

Αναφορικά με τον κορωνοϊό και την προοπτική εμβολιασμού, το 44,6% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στην προοπτική να κάνει το εμβόλιο για τον ιό COVID-19, ενώ το 28,5% εξέφρασε επιφυλάξεις, την ώρα που το 26,9% απάντησε αρνητικά. Το 74,3%, πάντως, θεωρεί τον κορωνοϊό υπαρκτό και επικίνδυνο, ενώ ένα ποσοστό 23,9% θεωρεί τον ιό υπαρκτό αλλά όχι πιο επικίνδυνο από μια απλή γρίπη. Τέλος, ένα ποσοστό 1,2% θεωρεί ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός, ενώ το 0,6% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε άποψη.

Η κυβέρνηση κρίθηκε οριακά θετικά για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, με 50,3% έναντι 44,5%.

Αυτό ειδικά είναι ένα εύρημα το οποίο δεν καταγράφεται πουθενά στην κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, το 66,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τη χρήση μάσκας στα σχολεία, ενώ το 28,5% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί με τη χρήση της, όταν κανένας γονέας δεν υπάρχει που να συναινεί στην χρήση μάσκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.