ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

1 στους 5 Έλληνες ακόμα και με τις γνωστής εγκυρότητας δημοσκοπήσεις είναι κατά της μασκοφορίας

1 στους 5 Έλληνες ακόμα και με τις γνωστής εγκυρότητας δημοσκοπήσεις είναι κατά της μασκοφορίας

Σε δημοσκόπηση της Pulse και στο ερώτημα προς τους συμμετέχοντες εάν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας για την προστασία και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, ένας στους πέντε απάντησαν αρνητικά.

Δημοσκόπηση πραγματοποίησε και η MRB, το διάστημα 21-23 Σεπτεμβρίου, με τους πολίτες να απαντούν στην ερώτηση εάν θα πρέπει να επιβληθεί lockdown στην περιοχή τους σε ποσοστό 70,5% μάλλον και σίγουρα «όχι» και σε ποσοστό 26% σίγουρα και μάλλον «ναι».

Σε άλλη ερώτηση, αναφορικά με το ποσοστό που επικροτούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των υγειονομικών επιπτώσεων της εξάπλωσης του ιού COVID-19, το 51,2% απάντησε σίγουρα/μάλλον θετικά και το 44,7% μάλλον/σίγουρα αρνητικά.

Στην πρόθεση ψήφου, στην MRB η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στις 18 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα: ΝΔ 39%, ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΚΙΝΑΛ 5%, ΚΚΕ 4,7%, Ελληνική Λύση 4,1% και ΜέΡΑ25 2,9%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 44,9% έναντι 24,6% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο 24,9% βρίσκεται το «Κανένας από τους δύο».

Στη δημοσκόπηση της Pulse, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 16,5% (όλες οι απαντήσεις), με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,5% και το ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στο 23%. Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά διαμορφώνεται στις 17,5 μονάδες (ΝΔ 41,5% και ΣΥΡΙΖΑ 24%). Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 46% του δείγματος, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 24%. Το 26% απαντά «Κανένας από τους δυο».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, θετικά αξιολογούν οι πολίτες τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης. Στην Pulse σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες υποστηρίζουν την κυβερνητική στάση στα ελληνοτουρκικά, όμως μόλις ένας στους δέκα δηλώνει ότι πιστεύει ότι η Τουρκία έχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης. Επίσης, το 58% αξιολογεί αρνητικά τη γερμανική στάση στα ελληνοτουρκικά και το 76% επικροτεί τη γαλλική στάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην έρευνα της MRB, οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων υποστηρίζονται από το 53%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.