ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Καλό 2022 – Τι πιστεύει ο κόσμος για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Καλό 2022 – Τι πιστεύει ο κόσμος για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θεωρεί πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα πριν το 2021.

Στο ερώτημα για το πότε θεωρούν πως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, το 29,8% θεωρεί ότι αυτό θα συμβεί έως το καλοκαίρι, το 29,3% έως το τέλος του 2021. Το 16,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το 2022 θα επιστρέψει η κανονικότητα, το 9,8% αργότερα και το 8,4% το Πάσχα.

Τι ποσοστό των Ελλήνων προτίθεται να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊο;

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον ALPHA, σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο να εμβολιαστεί. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το αν σκοπεύετε να εμβολιαστείτε το 46,9% απάντησε «ναι, όσο πιο σύντομα γίνεται», το 23,2% «ναι, αργότερα», το 19,8 «σίγουρα όχι» και το 6,7% «μάλλον όχι».

Ένα ακόμη εύρημα είναι ότι πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες αξιολογεί θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα του κορωνοϊού. Οι θετικές γνώμες φτάνουν το 53%, ενώ οι αρνητικές το 46%.

Για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων η θετική αξιολόγηση των πολιτών φτάνει στο 52,4%, ενώ η αρνητική στο 44,4%. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνόν κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 38,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 20%. Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων είναι τα εξής: ΚΙΝΑΛ 6,5%, ΚΚΕ 5%, Ελληνική Λύση 3,8%, ΜέΡΑ 25 2%, Άλλο κόμμα 4,1%, Άκυρο-Λευκό 3,9%, Δεν θα ψηφίσω 3,9%, Δεν έχω αποφασίσει 12,2%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρνητική στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την 4ετία ή να υπάρξουν πρόωρες εκλογές, το 74,6% θέλει εξάντληση της 4ετίας, το 15,3% εκλογές μέσα στο 2021 και το 6,3% πρόωρες εκλογές το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.