Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse δείχνει διαφορά 12 μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse δείχνει διαφορά 12 μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μια ακόμη «πέτσινη» δημοσκόπηση από αυτές που βγάζουν οι γνωστοί τηλεοπτικοί σταθμοί έκανε την εμφάνιση της δίνοντας στη ΝΔ 37% χωρίς σχεδόν να έχει υποστεί καμία απώλεια από τον Ιανουάριο όπου αντίστοιχη δημοσκόπηση της Pulse έδινε επίσης στη ΝΔ 37%.

Συγκεκριμένα, το 37% των πολιτών απάντησαν πως θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, το 25% ΣΥΡΙΖΑ, το 7% Κίνημα Αλλαγής, το 5,5% ΚΚΕ, το 4,5% Ελληνική Λύση, το 3% ΜεΡΑ 25, το7,5% κάποιο άλλο κόμμα και το 10,5% είναι οι αναποφάσιστοι.

Προβάδισμα 16 μονάδων παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με την δημοσκόπηση σε ότι αφορά την καταλληλόλητα για πρωθυπουργός. Στην ερώτηση «Ποιον από τους δυο επόμενους δυο θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» οι πολίτες σε ποσοστό 43% απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 27% τον Αλέξη Τσίπρα.

Πού ρίχνουν οι πολίτες το βάρος για την «έκρηξη» των κρουσμάτων

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του σταθμού ΣΚΑΪ πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.306 ατόμων από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου.

Μεγάλο μέρος και αυτής της δημοσκόπησης αφορούσε την επιδημία του κορωνοϊού.

«Γενικά, πόσο σας ανησυχούν οι καινούργιες μεταλλάξεις του κορωνοϊού;» ήταν η ερώτηση που δέχθηκαν οι πολίτες και τα ευρήματα δείχνουν ότι κυριαρχεί η ανησυχία.

Σε ποσοστό 59% απάντησαν πως ανησυχούν πολύ ή αρκετά, το 20% απάντησε πως ανησυχεί μέτρια και το 15% λίγο ή ελάχιστα.

Στην εφαρμογή των μέτρων φαίνεται πως ρίχνουν το βάρος οι πολίτες σε ότι αφορά την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Ποιο, από τα επόμενα, συνέβαλε περισσότερο στην αύξηση των κρουσμάτων;» ήταν η ερώτηση που δέχθηκαν και σε ποσοστό 42% απάντησαν «χαλαρή τήρηση μέτρων και περιορισμών» και «ανεπαρκής έλεγχος». Το 10% απάντησε τις «νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού», το 20% τις «διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις» και το 6% «οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι».

Θετικά «βλέπουν» οι πολίτες το εμβόλιο του κορωνοϊό καθώς το 82% απάντησε πως θα το κάνει σε αντίθεση με το 16% που απάντησε αρνητικά.

«Πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;» ήταν η επόμενη ερώτηση και σε ποσοστό 62% απάντησαν το συντομότερο δυνατό σε αντίθεση με το 12% που απάντησε «μετά από 2-3 μήνες». Το 16% απάντησε «αρκετά αργότερα» και το 9% «ποτέ».

Τι πρέπει να ανοίξει πρώτο

«Τι είναι καλύτερο να γίνει, όσον αφορά τον γενικό περιορισμό;» ρωτήθηκαν οι πολίτες και το 35% επιθυμεί άμεση χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, το 34% επιθυμεί μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων ενώ το 17% ζητά παράταση για όσο χρειαστεί.

«Όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα τι είναι καλύτερο να ανοίξει πρώτο;» ήταν η επόμενη ερώτηση και το 42% απάντησε τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, το 30% τα σχολεία και το 14% οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.