ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δημοσκόπηση Alco: Η κυβέρνηση επηρεάζει τις αποφάσεις των ειδικών! – Επιβεβαιώνεται η διαρροή των πρακτικών

Δημοσκόπηση Alco: Η κυβέρνηση επηρεάζει τις αποφάσεις των ειδικών! – Επιβεβαιώνεται η διαρροή των πρακτικών

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για το OΡΕΝ, όπου συμμετείχαν 1.000 άτομα και το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι πολίτες δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να παραμένει ο καταλληλότερος για την θέση, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από την μη ικανοποίηση των πολιτών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 51% απάντησε όχι, το 40% ναι και το 9% δήλωσε πως δεν ξέρει/δεν απαντά.

Αντιθέτως, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, η πλειονότητα (55%) δήλωσε ικανοποιημένη.

Σε ερώτηση εάν οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης, το 65% δήλωσε ναι, το 20% όχι και το 15% «δεν ξέρω/δεν απαντώ», επιβεβαιώνοντας έτσι ουσιαστικά τις διαρροές των πρακτικών των συνεδριάσεων των λοιμωξιολόγων όπου φαίνεται πως τα κυβερνητικά στελέχη καθοδηγούν την επιτροπή.

Για το φλέγον ζήτημα των μετακινήσεων του Πάσχα και αν πρέπει να επιτραπούν οι εκτός νομού, το 62% των ερωτηθέντων λέει «ναι».

Όσον αφορά στην απόφαση για άνοιγμα των Λυκείων με υποχρεωτικά self tests, το 65% τη θεωρεί σωστή, το 24% λανθασμένη και το 11% «δεν ξέρει/δεν απαντά». Επίσης, για την απόφαση ενός σταδιακού ανοίγματος (π.χ. το άνοιγμα του λιανεμπορίου) το 81% θεωρεί πως καλά έκανε και άνοιξε, ενώ το 12% λέει πως θα προτιμούσε να είχε μείνει κλειστό.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και το αν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση το 56% απάντησε «όχι», το 32% «ναι» και το υπόλοιπο 12% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Alco, εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Αναλυτικότερα:

  1. Το 45% θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  2. Το 29% «κανέναν».
  3. το 23% τον Αλέξη Τσίπρα.

Πρόθεση ψήφου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι απαντήσεις των πολιτών για την πρόθεση ψήφου έδειξαν διαφορά μεγέθους 13,6 μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

  1. Νέα Δημοκρατία: 37,4
  2. ΣΥΡΙΖΑ: 23,8
  3. ΚΙΝΑΛ: 5,9
  4. ΚΚΕ: 5,6
  5. Ελληνική Λύση: 4,2
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.