Η νέα δημοσκόπηση που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ έδειξε την πρόθεση ψήφου των πολιτών, που φαίνεται να θέλουν 6 κόμματα στην Βουλή.

Με διαφορά 12,5 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse και στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η ΝΔ λαμβάνει 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ενώ συνολικά στη Βουλή εισέρχονται έξι κόμματα.

Ακολουθούν:

  • Κίνημα Αλλαγής με 6,5%
  • ΚΚΕ με 5,5%
  • Ελληνική Λύση με 4%
  • ΜέΡΑ25 με 3%.

Σημειώνεται ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αμυδρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της περιόδου 26-28 Μαρτίου, ενώ η ΝΔ εμφανίζεται επίσης οριακά ενισχυμένη κατά μία μονάδα.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα με 13,5%.

Σχετικά με το ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει οριακή αύξηση στο ποσοστό του, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται ο …κανένας από τους δύο, μία μονάδα μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θεωρείται καταλληλότερος από το 44% των ερωτηθέντων, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα, με τη διαφορά να βρίσκεται στις 18 μονάδες. “Κανέναν από τους δύο” απαντά το 27% των ερωτηθέντων.

Στην προηγούμενη έρευνα, 26-28 Μαρτίου, ο κ. Μητσοτάκης είχε καταγράψει 43% και ο κ. Τσίπρας 27%.

Τέλος, επιβεβαιώνεται και στη δημοσκόπηση ο θετικός αντίκτυπος στην Ελλάδα από την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Τουρκία και συγκεκριμένα από την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η θετική αξιολόγηση ανέρχεται σε ποσοστό 75%, έναντι της αρνητικής που είναι στο 11%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!