Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ για τις ευρωεκλογές-Τη «μάχη» θα δώσουν πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Όλα τα ονόματα

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ για τις ευρωεκλογές-Τη «μάχη» θα δώσουν πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Όλα τα ονόματα

Σε έντονο προεκλογικό ρυθμό κινούνται στο Κίνημα Αλλαγής για τις Ευρωεκλογές.

Οι νυν ευρωβουλευτές, Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή, έχουν πάρει την απόφαση να διεκδικήσουν την ανανέωση της θητείας τους στις Βρυξέλλες.

Τη μάχη των ευρωεκλογών θα δώσει και ο οικονομολόγος, συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου. Ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού θα γίνει το τέταρτο μέλος της μεγάλης πολιτικής οικογένειας που μπαίνει στον πολιτικό στίβο μετά τον παππού του Γεώργιο, τον πατέρα του Ανδρέα και τον αδερφό του Γιώργο.

Πλώρη για την Ευρωβουλή βάζει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, όπου μετά από δύο θητείες στον δήμο θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην πολιτική του καριέρα. Εν όψει των ευρωεκλογών έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του σε κομματικές εκδηλώσεις ενώ, διατηρεί καθοριστικής σημασίας επαφές με βασικούς παράγοντες της Αυτοδιοίκησης.

Ψηλά παίζει το ενδεχόμενο να μπει στη «μάχη» των ευρωεκλογών και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Πρόκειται για ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Καρφί” έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Λάμπρου Παλάντζα που υπήρξε για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Στέλεχος με μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ, στη νεολαία και αδιάλειπτη συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα.

Για το ευρωψηφοδέλτιο «παίζει» δυνατά και ο Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Αναστασιάδης, ο οποίος διατηρεί στενή πολιτική σχέση με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία και εκπροσώπησε στην Επιτροπή Αλεβιζάτου στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Ανάμεσα στα ονόματα που συζητούνται είναι και αυτό της πρώην επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη, που εντάχθηκε στο κόμμα από τα μαθητικά της χρόνια.

Στις υποψηφιότητες που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», συμπεριλαμβάνεται αυτή του δημοσιογράφου, συγγραφέα και σεναριογράφου Κώστα Μπλιάτκα.

Υποψήφιος θα είναι και ο γνωστός παρουσιαστής δελτίων καιρού στη δημόσια τηλεόραση Σάκης Αρναούτογλου.

«Κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα του Τάσου Κατσιάνη. Είναι δημοτικός σύμβουλος Τρικάλων από το 2014, όπου, μεταξύ άλλων, ανέλαβε τη δημιουργία και λειτουργία του χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου «ο μύλος των ξωτικών».

Υποψήφιος για δεύτερη φορά θα είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Διαθέτει τεράστια εμπειρία και δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εν όψει ευρωεκλογών επιδιώκει την συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τις πολιτικές που προωθεί το ΚΙΝΑΛ για την στήριξη των ΑμεΑ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων της Χαριλάου Τρικούπη έχει, επίσης, πέσει το όνομα της Μένης Μαλλιώρη. Είναι επίκουρη καθηγήτρια ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε διοριστεί ευρωβουλευτής το 1999 από τον Κώστα Σημίτη.

Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται για την ευρωλίστα είναι του Παναγιώτη Ιωακειμίδη, που ήταν υποψήφιος με την ΕΛΙΑ στις Ευρωεκλογές του 2014. Έχει σπουδάσει πολιτικές, οικονομικές επιστήμες και Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα σε κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου και ως πρεσβευτής/εμπειρογνώμων του Υπουργείου Εξωτερικών έχει συμμετάσχει πολλές σημαντικές διαπραγματεύσεις της ΕΕ.

Στα ονόματα που επίσης ακούγονται έντονα, είναι του Γιάννη Μεϊμάρογλου που δραστηριοποιείται στο διεθνές εμπόριο χαλυβουργικών προϊόντων και ταξιδεύει συνεχώς στη Γενεύη, που είναι η έδρα της εταιρείας του ενώ, παράλληλα είναι εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού «Μεταρρύθμιση».

Στον ίδιο στίβο είναι πολύ πιθανό να μπει και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης που είναι από τα ιδρυτικά µέλη του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως φοιτητής της Νοµικής Σχολής συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2007 και επανεξελέγη το 2009 ενώ, από τον Μάιο 2010 μέχρι και το Νοέμβριο 2011 ήταν Υφυπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009.

∆εδοµένη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα Ανδρέα Τζουραμάνη. Η επίσημη ενασχόληση του με τα κοινά άρχισε στις δημοτικές εκλογές του 2006 όπου εκλέχθηκε πρώτος διαμερισματικός σύμβουλος του Νοτίου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων. To 2010 ίδρυσε την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πάτρα». Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων ενώ, την περίοδο 2011- 2014 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων.

Ένα ακόμα όνομα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων της Χαριλάου Τρικούπη, είναι του πολιτικού επιστήμονα Πασχάλη Αγανίδη, που υπήρξε εκπρόσωπος της Κίνησης «G700» (Η Γενιά των 700ευρώ). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας των 58 για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, αλλά και υποψήφιος της Ελιάς στις ευρωεκλογές του 2014.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι και του διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου, συγγραφέα και πρώην προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλου. Διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2007 ως το 2009, όπου κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας.

«Κλειδωμένη»_ φαίνεται πως είναι η υποψηφιότητα του πρώην κεντρικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ Ισμήνης Μώρου, που διαφώνησε με την αποχώρηση Θεοχαρόπουλου και παρέμεινε στο ΚΙΝΑΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ανάμεσα στις ζυμώσεις για τους πιθανούς υποψηφίους ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην βουλευτή Βασίλη Έξαρχου. Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1975, ενώ το διάστημα 1981-1983 διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Σπουδαστών και Επιστημόνων της Νάπολης Ιταλίας. Εξελέγη βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.