ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εκλογές: Ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια

Εκλογές: Ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια

Το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την ποσόστωση των ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.

Με σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εφόσον υπερψηφιστεί θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, αναφέρει στο άρθρο 15 ότι ο αριθμός των υποψήφιων βουλευτών, από κάθε φύλο, πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% του συνολικού αριθμού των υποψηφίων τους, αντιστοίχως, ανά εκλογική περιφέρεια.

Μέχρι τώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν επιφυλακτικά απέναντι στη στάση που θα κρατούσε η κυβέρνηση σχετικά με τα ψηφοδέλτια και δεν έχουν ανακοινώσει τα πλήρη ψηφοδέλτια τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν δύο βδομάδες μάλιστα, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, καλούσε το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίσει τους όρους διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο, 90 ημέρες πριν διεξαχθούν, να μην έχουν αποσαφηνιστεί οι διαδικασίες. Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο να μπει ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια, η κυρία Σπυράκη είχε πει ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια τέτοια επιλογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.