ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ευρωεκλογές 2019: Έγινε γνωστό το πότε και το που θα ψηφίσουν οι Έλληνες της Βρετανίας – Γενικές οδηγίες

Ευρωεκλογές 2019: Έγινε γνωστό το πότε και το που θα ψηφίσουν οι Έλληνες της Βρετανίας – Γενικές οδηγίες

Οι Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας θα ψηφίσουν τελικά στις ευρωεκλογές τον προσεχή Μάϊο.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Ευρωεκλογές 2019, το Σάββατο 25 Μαΐου, στην πρεσβεία της Ελλάδας (1a Holland Park, W11 3TP).

Εκεί, θα λειτουργήσει εκλογικό τμήμα για το Ηνωμένο Βασίλειο, ανεξάρτητα από τον τελικό χρόνο αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

Ευρωεκλογές 2019: Οδηγίες στους Έλληνες εκλογείς

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους από σήμερα έως και τις 10 Απριλίου, με αίτηση που θα συμπληρώνεται μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και θα εκτυπώνεται σε τρία αντίγραφα.

Ο εκλογέας μπορεί στη συνέχεια, ανάλογα με τον τόπο διαμονής του, να καταθέτει τα τρία αντίγραφα στο προξενικό γραφείο Λονδίνου ή στα άμισθα προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds, Birmingham και Belfast, μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάθεση των αιτήσεων στην προξενική αρχή μπορεί να γίνεται και από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο ή και ταχυδρομικώς, σε περίπτωση που συντρέχει σοβαρό λόγος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.