ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Tην Κυριακή η ΝΔ παρουσιάζει τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της

Tην Κυριακή η ΝΔ παρουσιάζει τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της

Με πανηγυρική εκδήλωση στον «Ελληνικό Κόσμο», την Κυριακή στις 6μ.μ., ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ. Τρία ονόματα δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα.

Ο ένας θα είναι ο προερχόμενος από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή της Β’ Αθηνών, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν προτίθεται να κάνει χρήση της «ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή.

Για τον ίδιο λόγο ήδη δήλωσαν ότι θα παραιτηθούν από την βουλευτική τους έδρα ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Άγνωστο είναι τι θα κάνει η Κατερίνα Μάρκου.

Η Νέα Δημοκρατία άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την φωτογραφική τροπολογία, διότι δίνει τη δυνατότητα στην Έλενα Κουντούρα και τον Σπύρο Διανέλλη να διατηρήσουν την έδρα τους εάν δεν εκλεγούν στην ευρωβουλή, ώστε ο κ.Τσίπρας να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός στηριζόμενος στην ψήφο τους για την δεδηλωμένη μέχρι να κάνει εθνικές εκλογές (αν δεν τις επισπεύσει).

Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, κλείδωσε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα. Οπότε ένα όνομα έχει απομείνει. Λόγω της ποσόστωσης θα είναι γυναίκα.

Η επίσημη προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα αρχίζει γύρω στο Πάσχα και θα οριστεί με προεδρικό διάταγμα.

Ο Βέμπερ στην Αθήνα την Μεγάλη Τρίτη

Ο προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ξεκινάει μετά το καθολικό Πάσχα που είναι μία εβδομάδα πριν από το δικό μας. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που διεκδικεί εκ μέρους του ΕΛΚ τη θέση του Γιούνκερ, δηλαδή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκινάει την επίσημη καμπάνια του από την Αθήνα την Μεγάλη Τρίτη. Θα την ολοκληρώσει στο Μόναχο, όπου είναι η εκλογική του περιφέρεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει και στηρίξει την υποψηφιότητα Βέμπερ από την πρώτη στιγμή και οι δύο άνδρες συνδέονται με πολιτική και προσωπική φιλία. Η υποψηφιότητα Βέμπερ θα γίνει ισχυρή εφόσον το ΕΛΚ στις ευρωεκλογές κερδίσει πάνω από 170-175 έδρες και παραμείνει πρώτη πολιτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου με διαφορά από την δεύτερη, που είναι οι Σοσιαλιστές και οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν να παίρνουν γύρω στις 120-125 έδρες.

Μεσαία τάξη

Επίθεση φιλίας στη μεσαία τάξη έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Reuters, το οποίο επισημαίνει ότι η ΝΔ προηγείται δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερες από δέκα μονάδες και εμφανίζει τον κ.Μητσοτάκη ως «τον πιθανότερο επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας».

«Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος» δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Η μεσαία τάξη άρχισε σταδιακά να επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπεροχή της καταγράφεται στη σύγκριση των δημοσκοπήσεων, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Τα στοιχεία αυτά, δείχνουν ότι η μεσαία τάξη είναι ένα εκλογικό σώμα στο οποίο η ΝΔ μπορεί να έχει εκλογικές προσδοκίες.

Ο ΕΝΦΙΑ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΝΔ υπέστη μεγάλο πλήγμα στη μεσαία τάξη με τον ΕΝΦΙΑ και την πολιτική διαχείριση που έγινε επί υπουργίας Στουρνάρα, όταν μπήκαν σε σχέδια πόλεων ακόμη και στάνες. Οι ψηφοφόροι έφυγαν μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχόταν την κατάργηση του. Στη συνέχεια βέβαια, όχι μόνο δεν τον μείωσε, αλλά τον αύξησε κιόλας κατά κάποια εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε μείωση. Αλλά ο κ.Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί από το 2016, από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.