Εκλογές με… εισαγγελείς στον Δήμο της Γλυφάδας – Εισαγγελικές έρευνες διεξάγονται σε βάρος του δημάρχου Γ.Παπανικολάου

Εκλογές με… εισαγγελείς στον Δήμο της Γλυφάδας – Εισαγγελικές έρευνες διεξάγονται σε βάρος του δημάρχου Γ.Παπανικολάου

Για «κάλπες με εισαγγελείς στη Γλυφάδα» μιλάει η Εφημερίδα των Συντακτών, αναφερόμενη στα σκάνδαλα του δημάρχου Γ.Παπανικολάου που βρίσκονται υπό διοικητική και εισαγγελική διερεύνηση αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα σε άρθρο του ο Στέργιος Ζιαμπάκας αναφέρει ότι:

«Κάλπες ή πορίσματα θα προηγηθούν στον Δήμο Γλυφάδας; Με φόντο τις πολλαπλές καταγγελίες κατά της σημερινής δημοτικής αρχής για κακοδιοίκηση και αδιαφάνεια θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές στην πόλη των νοτίων προαστίων, με κορυφαία την υπόθεση των «διά περιφοράς» (τηλεφωνικών ή μέσω e-mail) συνεδριάσεων –για την οποία έχουν απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές αιρετοί τόσο της αντιπολίτευσης αλλά και μέχρι πρότινος της συμπολίτευσης.

Η υπόθεση διερευνάται από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά ο έλεγχος για τον δήμαρχο (κουμπάρο του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή και γαμπρό του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Ντογιάκου) εδώ και μήνες… ακόμα προχωράει –οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι πλησιάζει η ολοκλήρωσή του. Αν και η δημοτική αρχή (τις λίγες φορές που απαντά) μιλά για «ανύπαρκτα σκάνδαλα», είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει στις εκλογές με «πληγές» στον κορμό της.

Ο νυν και η διάσπαση
Ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, κατεβαίνει για δεύτερη θητεία. Λίγοι αμφισβητούν ότι έχει θέση εκλογικής ισχύος λόγω του αξιώματός του. Ομως απέναντί του θα βρει πρώην μέλη της παράταξής του. Συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο του Στέλιου Θεοδοσόπουλου, πρώην αντιδημάρχου και ανεξάρτητου σήμερα δημοτικού συμβούλου, που κατεβαίνει υποψήφιος με ένα ψηφοδέλτιο στο κυριαρχούν κεντροδεξιά χαρακτηριστικά.

Στον συνδυασμό του βρίσκεται πολλοί αποχωρήσαντες της παράταξης Παπανικολάου, όπως ο Γ. Τζούβελης, πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος σε δύο εκλογές (2010 και 2014). Με τη Ν.Δ. λοιπόν διχασμένη και τον δήμαρχο να έχει να αντιμετωπίσει συνολικά εφτά συνυποψήφιους, το ενδεχόμενο δεύτερου εκλογικού γύρου είναι εξαιρετικά ενισχυμένο. Το δε κλίμα του τύπου «να φύγει ο Παπανικολάου» στις τάξεις αντιπάλων του δημάρχου είναι ενδεικτικό πιθανών μετεκλογικών συνεργασιών.

Η γυναίκα
Θετικά μηνύματα εν όψει εκλογών λαμβάνει ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Ταστάνης. Με την ανεξάρτητη παράταξή του, που στελεχώνεται από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων, αλλά και πολίτες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, κατεβαίνουν με μια πρόταση για «μια άλλη πόλη» και δεσμεύσεις για δημοκρατία, διαφάνεια και λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Υποψήφια δήμαρχος κατεβαίνει και η Ειρήνη Βαγγελάτου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος το 2014 με τον συνδυασμό Ταστάνη. Στηρίζεται κατά βάση από τη ΛΑ.Ε. και επιχειρεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις.

Από παλιά
Στον χώρο της Κεντροαριστεράς απευθύνεται πρώτα και κύρια ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Φιλόπουλος, που περιγράφει το ψηφοδέλτιό του ως πολυσυλλεκτικό. Αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση της παράταξης Κόκκορη και έχει πολυετή εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση υπηρετώντας σε θέσεις ευθύνης επί διοικήσεων Σπονδυλίδη, Σφακιανάκη, Κόκκορη.

Η Αριστερά
Ανανέωση και στη Γλυφάδα για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ. Υποψήφιος δήμαρχος κατεβαίνει ο 32χρονος Αλέξης Στεφανίδης, πτυχιούχος Ψυχολογίας, υποψήφιος σύμβουλος το 2014.

Ο Παναγιώτης Βασιλάκης είναι επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης», κίνηση που διεκδικεί να συσπειρώσει όλα τα σχήματα της Αντικαπιταλιστικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην περιοχή και σε επίπεδο δυνάμεων στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

…και άλλοι
Τέλος, υποψηφιότητα ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Τάσος Γκουριώτης. Για τον ποιο κόσμο συσπειρώνει μιλούν οι παρουσίες στη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του: Φ. Κρανιδιώτης, Δ. Καμμένος, Τ. Μπαλτάκος, Ν. Νικολόπουλος, Α. Σπίνος, αλλά και οι χρυσαυγίτες Παναγιώταρος και Κούζηλος.»

Να σημειώσουμε ότι για τον υποψήφιο δήμαρχο Γλυφάδας, Τάσο Γκουριώτη, έχουν δηλώσει δημόσια υποστήριξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για το νομό Αττικής, υποστηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Πατούλης, ο Δ. Ελευσινιώτης που υπήρξε αρχηγός ΓΕΝ επί υπουργείας Ε.Βενιζέλου και εν συνεχεία υφυπουργός Άμυνας επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο Φ.Φράγκος τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Στρατηγός ε.α. – Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπως επίσης ο Διονύσης Χιόνης καθηγητής Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο και ο Σ. Γεωργακόπουλος Στρατηγός ε.α, τ. Αρχηγός της ελληνικής Πυροσβεστικής επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα η επικεφαλής της παράταξης «Ανοικτοί Ορίζοντες» και δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας, Αθηνά Λυγνού, (η οποία λόγω προσωπικών λόγων δεν μετέχει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές παρά το σημαντικό ποσοστό που συγκέντρωσε στις τρεις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις) διαχωρίζει την θέση της από τα κάποια στελέχη της που έσπευσαν να ενταχθούν στην παράταξη του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διακηρύσσει ότι «δεν τον στηρίζει» καθώς «ελέγχεται για παρατυπίες, παραλήψεις και παραβάσεις, από τα αρμόδια θεσμικά όργανα» δίνοντας συνέχεια στις καταγγελίες κατά του Γιώργου Παπανικολάου για πλαστογραφίες πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου με αντικείμενο αποφάσεις εκατομμυρίων ευρώ, για τις οποίες διεξάγεται, με εισαγγελική διαταγή, προκαταρτική εξέταση από τον περασμένο Νοέμβριο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.