Ο Κώστας Μπακογιάννης πήρε… λεωφορείο του ΟΑΣΑ για να ακούσει τα προβλήματα των οδηγών

Ο Κώστας Μπακογιάννης πήρε… λεωφορείο του ΟΑΣΑ για να ακούσει τα προβλήματα των οδηγών

«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι ένας πολύ καλός- εναλλακτικός της χρήσης αυτοκινήτου-τρόπος μετακίνησης στην πόλη. Στρατηγική μας είναι να συμβάλουμε για να ενισχυθούν και να βελτιωθούν με κάθε δυνατό τρόπο». Αυτό το μήνυμα , έστειλε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος συναντήθηκε στην καρδιά της Αθήνας, με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Στην αφετηρία της οδού Ζήνωνος μαζί με τους εργαζόμενους επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο της γραμμής 051. O υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στη διάρκεια της διαδρομής άκουσε να του περιγράφουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους με το λεωφορείο μέσα στην πόλη. Τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα είναι από τις βασικές αιτίες των καθυστερήσεων στα δρομολόγια των λεωφορείων, όπως οι εργαζόμενοι του επισήμαναν.

«Ο Δήμος μπορεί σε μεγάλο βαθμό, με παρεμβάσεις αλλά και με την Δημοτική Αστυνομία, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης. Καθένας παρκάρει όπου θέλει. Εμπόδια παντού. Αυτή η άναρχη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Χρειάζονται κολωνάκια, διαγραμμίσεις και φυσικά έλεγχος για να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να εξασφαλίσει ο Δήμος να υπάρχουν στις αφετηρίες των λεωφορείων στοιχειώδεις υπηρεσίες όπως, για παράδειγμα , να τοποθετήσει τουαλέτες ενώ συζήτησαν και για το ζήτημα της ασφάλειας καθώς του είπαν ότι σε αρκετούς από τους δρόμους της πόλης δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός.

«Εμείς προτείνουμε τη σύσταση ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας με όλους τους συναρμόδιους φορείς. Την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Πυροσβεστικής, γερανούς, όλους», επισήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος τους μίλησε και για τον σχεδιασμό του για την ενίσχυση του φωτισμού στα σκοτεινά σημεία της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι αστικές συγκοινωνίες είναι από τις πιο σημαντικές κοινωνικές παροχές και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η επικοινωνία του με τους ανθρώπους των αστικών συγκοινωνιών της πόλης θα είναι τακτική στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.