ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος: «Ο Εθνικισμός δεν είναι απολιθωμένο δόγμα, είναι στάση ζωής»

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος: «Ο Εθνικισμός δεν είναι απολιθωμένο δόγμα, είναι στάση ζωής»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το πατριωτικό «Εθνικό Μέτωπο», στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος».

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κύριε Ζαφειρόπουλε είστε υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Εθνικό Μέτωπο στις εκλογές του Μαΐου. Στο παρελθόν υπήρξατε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι από την στιγμή που η ΧΑ έχει ήδη κοινοβουλευτική παρουσία πρέπει να ενισχυθεί και οι άλλες υποψηφιότητες απλά λειτουργούν διασπαστικά για το Εθνικιστικό Κίνημα, τι απαντάτε;

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα μονοπώλια έχουν καταργηθεί χρόνια τώρα. Επίσης δεν γνωρίζω η ΧΑ να έχει «πατεντάρει» την έννοια Εθνικισμός στην αρμόδια υπηρεσία σημάτων και εφευρέσεων. Όσον αφορά στην κοινοβουλευτική της παρουσία από το 2012 και έπειτα τι έχει να επιδείξει; Την απομόνωσή της από την κοινωνία, ακόμη και από κόμματα που θεωρητικά βρίσκονται κοντά της, και το «ηθικό πλεονέκτημα» της πολύκροτης δίκης της. Ενώ όμως τόσο εγώ προσωπικά, όσο και άλλοι εθνικιστές έχουμε δημόσια καταγγείλει το άδικο της δίωξής της και την πολιτική σκοπιμότητα που βρίσκεται πίσω από αυτήν, η ηγεσία της ποτέ δεν έκανε αυτοκριτική για τους λάθος χειρισμούς πού άφησαν το «δημοκρατικό τόξο» να την σύρει σε αυτήν την δίκη. Οπότε δεν βλέπω κανέναν λόγο οι εθνικιστές να βρίσκονται σε ηθική ομηρία ώστε κάποια άτομα να απολαμβάνουν μισθούς, άτοκα δάνεια, αυτοκίνητα, δωρεάν κινητά τηλέφωνα και άλλα προνόμια.

Αλήθεια ποιοι ήταν οι λόγοι αποχώρησης σας από την Χρυσή Αυγή;

Δεν αποχώρησα, ούτε παραιτήθηκα ποτέ από την ΧΑ. Απλά τον Ιανουάριο του 2007, όντας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του 5μελούς Πολιτικού της Συμβουλίου, έμαθα ότι συνεδρίασε η ΚΕ χωρίς να κληθώ να παραστώ σε αυτήν. Κατά την διάρκειά της έγιναν απρεπείς χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό μου, ενώ ήμουν απών, καθώς και σε μέλη της οικογένειάς μου. Κατόπιν τούτου θεώρησα πως δεν μπορώ να έχω καμία σχέση με την ηγεσία της.

Στο κείμενο της δήλωσής σας για την υποψηφιότητά σας αναφέρετε ότι λαμβάνετε μέρος στις Ευρωεκλογές για να εκφράσετε τον Εθνικισμό, πως τον οριοθετείτε;

Ο Εθνικισμός δεν είναι δόγμα, όπως π.χ. ο Μαρξισμός, για να οριοθετηθεί. Είναι μία προσωπική στάση ζωής που μετατρέπει τον πατριωτισμό σε μία πίστη για το μέλλον και το πεπρωμένο της φυλής, του έθνους, του γένους. Οπότε μπορώ να σας απαντήσω τι δεν είναι ο Εθνικισμός. Ο Εθνικισμός δεν μπορεί να μην είναι φυλετισμός, δεν μπορεί να μην πιστεύει στην ιερότητα της πίστης δια μέσου της θρησκείας. Αν είναι και δεν είναι κάτι από τα παραπάνω είναι απλά ένας πατριωτισμός γενικός και, λίγο έως πολύ, αυθαίρετος.

Στις Ευρωεκλογές συμμετέχουν κόμματα τα οποία ενώ χρησιμοποιούν τον όρο «πατριωτισμός» αποφεύγουν την λέξη «Εθνικισμός». Γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί απλούστατα δεν είναι Εθνικιστικά. Κάποιοι από αυτούς τους σχηματισμούς προέρχονται από την συντηρητική και λαϊκή δεξιά, άλλοι έχουν αριστερές καταβολές, άλλοι απλά βλέπουν ότι ο πατριωτισμός «πουλάει» εκλογικά. Κάποιοι είναι ειλικρινά πατριώτες από αυτούς, άλλοι είναι ευκαιριακά. Σίγουρα πάντως δεν είναι Εθνικιστές.

Σε τι διαφέρει το «Εθνικό Μέτωπο» από τους άλλους σχηματισμούς που κατέρχονται στις εκλογές;

Στο ότι δεν είναι κόμμα του «one man show», στο ότι είναι ενάντια σε αρχηγισμούς και οικογενειοκρατία. Στο ότι έχει πολιτικές θέσεις που πηγάζουν από την ιδεολογία του Εθνικισμού, στο ότι δεν κάνει παζάρια κάτω από το τραπέζι, στο ότι θα βρίσκεται στις επάλξεις και μετά τις εκλογές, ασχέτως αποτελέσματος. Το «Εθνικό Μέτωπο» εκφράζει έναν σοβαρό, ιδεολογικά ξεκάθαρο και με διάρκεια Εθνικισμό.

Να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στις εκλογές και σας ευχαριστούμε για τα όσα μας είπατε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εγώ σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια στο πολύ δύσκολο εγχείρημα της έκδοσης του «Ελεύθερου Κόσμου» τώρα και σε εβδομαδιαία βάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.