ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σωτήρης Βοργιάς: Ο βετεράνος διαιτητής και αξιωματικός ε.α. του ΠΝ δίνει την μάχη για να πάει «Η Γλυφάδα Μπροστά»

Σωτήρης Βοργιάς: Ο βετεράνος διαιτητής και αξιωματικός ε.α. του ΠΝ δίνει την μάχη για να πάει «Η Γλυφάδα Μπροστά»

Μία από τις πιο σημαντικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής διαιτησίας, ο διεθνής διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς, απόστρατοε αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και βετεράνος στα δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας αφού εκλέγεται από το 1998 ως δημοτικός σύμβουλος, ενώ ήταν υποψήφιος δήμαρχος στην πόλη το 2014 με την «Ελληνική Αυγή» αύριο στις δημοτικές εκλογές δίνει την υπέρτατη μάχη του… εκλογικού σταυρού με την παράταξη «Η Γλυφάδα Μπροστά» του Τάσου Γκουριώτη!

Ο ίδιος δηλώνει πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα ενώ για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το πόρισμα της Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που στέλνει «στο πυρ το εξώτερο» τον νυν δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου για τις «μαΐμού» συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου οικονομικού αντικειμένου άνω των 10 εκατ. ευρώ, δηλώνει «δικαιωμένος» αφού αυτός έκανε την πρώτη καταγγελία πριν από δύο χρόνια για το θέμα αυτό.

Ο Σωτήρης Βοργιάς γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1953 στη χώρα Μεσσηνίας, Δήμος Νέστορος.

Τελείωσε το δημόσιο σχολείο στον τόπο καταγωγής του, το Λύκειο στην Γλυφάδα και πέτυχε την εισαγωγή του στην Σχολή του Πολεμικού Ναυτικού ως μηχανικός.

Παράλληλα με τις σπουδές, ανέπτυξε έντονη δράση στον αθλητισμό, ως αθλητής σε όλα τα αθλήματα του Π.Ν. και ως αρχηγός αποστολής όλων των αθλημάτων στους αγώνες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Από το 1979 υπήρξε Διαιτητής Συνδέσμου Αθηνών, το 1987 έγινε Α’ Εθνικής έως το 2000, ως και Διαιτητής FIFA.

Αποστρατεύθηκε το 1994 και ασχολήθηκε με τα κοινά της Γλυφάδας.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Παράταξης «ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» όπου αργότερα τον Οκτώβριο του 1999 εκλέχθηκε μεταξύ των πρώτων Δημοτικών συμβούλων Γλυφάδας.

Στις 13/10/1999 ανεξαρτητοποιήθηκε καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση. Επίσης παραιτήθηκε από όλες τις Επιτροπές του Δήμου και ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κατήγγειλε τον Δήμαρχο έως 31/12/2002, για αναθέσεις έργων κ.α.

Από το Δ.Σ./ΕΠΟ διορίστηκε μέλος της Κ.Ε.Δ./ΕΠΟ για τρία έτη.

Το 2000 ήταν Πρόεδρος Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Το 2001 Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής Διαιτητών.

Το 2002 Πρόεδρος Επιτροπής Παρατηρητών όλων των Πρωταθλημάτων.

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος Αθηναίων Διαιτητών Ποδοσφαίρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εχει δύο υιούς, τον Παναγιώτη, Πολιτικό Μηχανικό και τον Φανούρη, Ηλεκτρολόγο-μηχανικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.