Εκλογές 2019: Κερδίζει σχεδόν όλες τις Περιφέρειες η ΝΔ

Εκλογές 2019: Κερδίζει σχεδόν όλες τις Περιφέρειες η ΝΔ

Τις έντεκα από τις δεκατρείς Περιφέρειες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Η γαλάζια παράταξη έχει ήδη κλειδώσει 5 περιφέρειες από τον πρώτο γύρο και μέχρι στιγμής προηγείται στις 5 από τις 7 που απομένουν.

Στην Πειραιώς τονίζουν ότι τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν απόδειξη της σαφούς πολιτικής υπεροχής της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ολόκληρη τη χώρα και της αποδοκιμασίας των στελεχών που στήριξε η Κουμουνδούρου.

Μεγάλη είναι η ενσωμάτωση στην Αττική που ξεπερνά το 45%. Ντέρμπι στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για τον δήμο Ηρακλείου υπάρχει μια οριακή κατάσταση.

Περιφέρεια Αττικής

Στην περιφέρεια Αττικής η εκτίμηση δείχνει πως εκλέγεται ο Γιώργος Πατούλης που αναμένεται να συγκεντρώσει 66,2% έναντι 33,8 της Ρένας Δούρου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα «δείχνουν» τον Νεκτάριο Φαρμάκη ο οποίος συγκεντρώνει 56,4% έναντι 43,6% του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Μακρεδονία-Θράκης: Νίκας Παναγιώτης 52.7

Στερεά Ελλάδα: Σπανός Φάνης 51.4%

Ιονίων Νήσων: Κράτσα Ρόδη 59.1%

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Μήνυμα για το μεταναστευτικό

Η μοναδική περιφέρεια που χάνει η ΝΔ είναι αυτή του Βορείου Αιγαίου, καθώς ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης και πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, λαμβάνει 55,1% έναντι της Χριστιάνας Καλογήρου (στηρίζεται από τη ΝΔ), η οποία λαμβάνει 44,9%.

Υπενθυμίζεται πως από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, η ΝΔ είχε κερδίσει ήδη πέντε από τις έξι περιφέρειες. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ επικράτησαν σε Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μοναδική περιφέρεια που δεν κερδήθηκε από υποψήφιο της ΝΔ ήταν αυτή της Κρήτης, όπου επικράτησε ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.