Συνέντευξη Ηλία Παναγιώταρου: «Η Χρυσή Αυγή δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν – Ότι έλεγε και πριν το 2012 το λέει και τώρα»

Συνέντευξη Ηλία Παναγιώταρου: «Η  Χρυσή Αυγή δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν – Ότι έλεγε και πριν το 2012 το λέει και τώρα»

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος κατέρχεται υποψήφιος στο νότιο τομέα στην Αττική και στη μάχη του σταυρού.

Ο Η.Παναγιώταρος που εκλέγεται από το 2012 βουλευτής Β’ Αθηνών, ήταν και υποψήφιος περιφερειάρχης για την Αττική στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές όπου συγκέντρωσε ποσοστό 5,59% με 89.147 ψήφους και 6 έδρες στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη του pronews όπου παρουσιάζει τις κυριότερες θέσεις του κόμματος της Μεσογείων για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, ενώ απαντά και σε κρίσιμα ζητήματα σε σχέση με τις ευρωεκλογές αλλά και χώρο της Δεξιάς γενικότερα.

Διαβάστε τη συνέντευξή του

– Κύριε Παναγιώταρε. Ήσασταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις π0ρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές όπου λάβατε 5,59% και σχεδόν 90.000 ψήφους. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από αυτή την εκλογική μάχη; Είστε ικανοποιημένος;

«Όχι δεν μπορεί να είμαι ικανοποιημένος, όταν είχαμε 50% απώλειες σε ψήφους και ποσοστό. Δυστυχώς για εμάς, η “γραμμή” η οποία πέρασε στις Ευρωεκλογές, ψήφισε ΝΔ για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπαρέσυρε και την Αυτοδιοίκηση.

Παρόλα αυτά παραμένει ένα καλό ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός ότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να εκθέσουμε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας λόγω της ενορχηστρωμένης συνωμοσίας σιωπής των ΜΜΕ, της τρομοκρατίας εις βάρος όσων ήθελαν να μας παραχωρήσουν χώρους για ομιλίες κλπ. κλπ.»

– Κατέρχεστε τώρα στη μάχη του σταυρού στη νότια Αττική. Πόσο αισιόδοξος, ή και όχι, είστε για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές;

«Είμαι φύσει αισιόδοξος»

– Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι πρέπει να εστιάσει η Χρυσή Αυγή στην προεκλογική της μάχη δεδομένου ότι προέρχεται από μια κακή επίδοση στις ευρωεκλογές. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πως μεταφέρεται το μήνυμα του κόμματος στο εκλογικό σώμα;

«Πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρόδωσε ποτέ κανέναν. Ότι έλεγε και πριν το 2012 το λέει και τώρα, δεν ψήφισε ποτέ Μνημόνιο, δεν ψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης, ούτε γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Είμαστε οι μόνοι οι οποίοι αντιστεκόμαστε σθεναρά στον εποικισμό της Πατρίδος μας από λαθροϊσλαμιστές εισβολείς.

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων έχουμε μια ξεκάθαρη θέση: Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας.

Σύνθετη ονομασία είναι προδοσία. Ο Γ. Γραμματέας της Χ.Α. Ν. Γ. Μιχαλολιάκος, με επιστολή του (που προσυπογράφεται και από σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα) προς τον ΟΗΕ και όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, τονίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι αν ποτέ είμαστε στην εξουσία δεν θα σεβαστούμε την (συμφωνία) προδοσία των Πρεσπών, θα την καταργήσουμε!!!

Σε αντίθεση με τη ΝΔ που όχι μόνο δεν έκανε πρόταση μομφής, όχι δεν διεκδίκησε- απαίτησε σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα πλειοψηφία της Βουλής, όχι δεν παραιτήθηκαν οι βουλευτές της με αυτούς του ΠΑΣΟΚ, που μαζί με τους βουλευτές της Χ.Α. θα ήτο περισσότεροι από 100 και άρα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η Βουλή με λιγότερους από 20 βουλευτές με συνέπεια τη μη δυνατότητα ψήφισης της προδοτικής συμφωνίας.

Αλλά μας λοιδόρησε κιόλας για όλα τα ανωτέρω εισπράττοντας το χειροκρότημα των συριζαίων βουλευτών. Και το αποκορύφωμα της συμμετοχής- συνενοχής της ΝΔ στην προδοσία είναι το γεγονός ότι θα σεβαστεί αυτή την προδοσία!!!

Αυτά εις ό,τι αφορά την συνενοχή και την ασυνέπεια της ΝΔ στα εθνικά ζητήματα. Μια ασυνέπεια, η οποία θα ολοκληρωθεί με την επικείμενη συνδιαχείριση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με τον προαιώνιο εχθρό του Ελληνισμού.

Όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα και την πολυπόθητη ανάπτυξη, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να προτείνει λύσεις το κόμμα που “συγκυβερνά” από το 1974, χρεωκόπησε την χώρα με 350+ δισ €, χρωστάει περί τα 250 εκ € από θαλασσοδάνεια, έστειλε στο εξωτερικό εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, στην αυτοκτονία χιλιάδες άλλους.

Επί των ημερών της ΝΔ έκλεισαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ άλλες τόσες κατέφυγαν στο εξωτερικό. Σε αντίθεση με την Χ.Α. που ενώ δεν έχει κρατική επιχορήγηση, ούτε δάνεια, λειτουργεί κανονικά, δεν χρωστά σε κανέναν τίποτα. Άρα αφού καταφέρνουμε καλά (παρά τις πάμπολλες αντιξοότητες) τα του οίκου μας, γιατί να μην καταφέρουμε το ίδιο ικανοποιητικά και τα οικονομικά της Πατρίδος μας και σίγουρα πολύ καλύτερα απ’ ότι οι πολλάκις αποτυχημένοι “σωτήρες”;»

– Πολύς λόγος γίνεται, μετά τα άσχημα ποσοστά των ευρωεκλογών, για ανάγκη «εκσυγχρονισμού» του κόμματος. Να παύσουν δηλαδή οι «φωνές» και ο λόγος σας να γίνει πιο «συμβατικός» και να χαμηλώσετε λίγο τους τόνους. Συμφωνείτε με αυτή την τοποθέτηση;

«Δεν θα διαφωνήσω. Αυτό είναι απαίτηση πολλών, όπως απαίτηση άλλων είναι να είμαστε “φασαριόζοι” και όχι “καθώς πρέπει”.

Η στάση μας εντός του Κοινοβουλίου είναι πολύ πιο “καθώς πρέπει” από αυτή των υπολοίπων κομμάτων, αλλά για άλλους υπάρχει ασυλία ενώ για εμάς όχι.

Όσο για το κοινοβουλευτικό μας έργο συμμετέχουμε με βουλευτές μας σε όλες τις Επιτροπές του Κοινοβουλίου και τοποθετούμαστε στα καίρια ζητήματα, ενώ παραμένουμε στις πρώτες θέσεις ως πιο δραστήριοι βουλευτές.

Εις ότι με αφορά, από το 2015 και εντεύθεν έχω πραγματοποιήσει 155 ομιλίες στην Ολομέλεια, έχω καταθέσει 1987 απλές ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις και αναφορές.

Συμμετέχω σταθερά από την πρώτη στιγμή εκλογής μου στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ενώ κατά το 2015 ήμουν μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και της Επιτροπής δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφέλειας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης.»

– Σε διάφορα δημοσιεύματα σας χαρακτηρίζουν ως «φασίστα» και νοσταλγό της χούντας. Μάλιστα επικαλούνται δήλωσή σας προ αρκετών χρόνων το 2004 στην εφημερίδα Εσπρέσο ότι «εάν θέλουν μα μας αποκαλούν φασίστες δε θα τους χαλάσουμε το χατίρι». Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Το να με χαρακτηρίζουν “φασίστα” με την έννοια του αναρχικού, αυτοί που απαιτούν να μην μας βγάζει κανείς στα ΜΜΕ, που απαιτούν να μην μας δίνει κανείς αίθουσα δημόσια ή ιδιωτική για ομιλίες, αυτοί που θέλουν να μας κόψουν και το οξυγόνο που αναπνέουμε, αυτοί οι οποίοι έστειλαν στο νοσοκομείο ανθρώπους απλά και μόνο επειδή συνεργάζονταν επαγγελματικά μαζί μου, ή έδιναν εντολές στο ΣΔΟΕ για την επαγγελματική μου εξόντωση, είναι τουλάχιστον εξωφρενικό και γελοίο.

Μάλλον αυτοί θα πρέπει να αναρωτηθούν πόσο “φασίστες” είναι.

Όσο για το αν είμαι νοσταλγός της Χούντας, έχω να πω: 1ον) ότι γεννήθηκα το 1973, αλλά ακούω όλους όσους ζούσαν, επιχειρούσαν και διαβιούσαν εκείνη την εποχή, ότι όλα πήγαιναν ρολόι. Ρωτήστε και τον κ. Τσίπρα να σας πει…»

– Έχετε χαρακτηρίσει τον Κ.Βελόπουλο ως ένα «τηλεκομπογιαννίτη που παρακαλούσε να έρθει στην Χρυσή Αυγή». Επιμένετε σε αυτή τη θέση σας και πως κρίνετε την επίδοσή του στις ευρωεκλογές;

«Δεν είναι θέμα επιμονής. Είναι η αλήθεια. Ο χρόνος, ο τόπος και το αντικείμενο συζήτησης υπάρχουν. Τότε, τον χειμώνα του 2014, που ήθελε να κατέβει μαζί μας και οι συζητήσεις περιστρέφονταν κυρίως για τον νομό Κοζάνης δεν ήμασταν “ναζί”…

Εις ότι αφορά την επίδοσή τους στις Ευρωεκλογές, πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία.

Ξέρετε τι είναι να έχει ψηφίσει το 1ο και επαχθέστερο όλων Μνημόνιο, να πουλάς “χειρόγραφες” επιστολές του Ιησού, να πουλάς το φάρμακο για την τριχόπτωση και από τότε που άρχισες να το πουλάς να έχεις δραματική μείωση του τριχωτού της κεφαλής σου, να ισχυρίζεσαι και να πουλάς το γιατρικό για το Αλτσχάιμερ κλπ. κλπ. και να παίρνεις 4% του εκλογικού σώματος; Δεν είναι απλά επιτυχία, θρίαμβος είναι, και εκλογικός και πρωτίστως επιχειρηματικός.

Το νερό του Καματερού ωχριά μπροστά σε αυτά που ζούμε.

Όσον αφορά τις πολιτικές θέσεις της Ελληνικής Λύσης, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι copy paste αυτών της Χρυσής Αυγής (π.χ. ναρκοπέδιο και φράχτης στον Έβρο).

Όσον αφορά άλλες θέσεις της, όπως αυτές για τα κόκκινα δάνεια και το πως ξεγέλασε κόσμο, την απάντηση τη δίνει το κόμμα δανειοληπτών, το οποίο στήριξε την Ελληνική Λύση στις Ευρωεκλογές, αλλά αμέσως μετά κατήγγειλε όπως και πολλοί άλλοι τον κομπογιαννιτισμό του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αν ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να σωθεί με Τελοπόν, τότε μεγειά του…»

– Πως βλέπετε γενικότερα την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο χώρο της δεξιάς; Υπάρχουν προοπτικές συνεννόησης μεταξύ των πολλών κομμάτων που «συνωστίζονται» δεξιότερα της ΝΔ;

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έδειξε το πόσο λίγοι είναι όλοι αυτοί οι οποίοι δεν ενεργούσαν για το καλό της Πατρίδος, αλλά για την ματαιοδοξία τους, τους τίτλους και τα αξιώματα, (και αυτά δίχως ακολούθους) καθώς επίσης και ως αναχώματα εις βάρος της Χ.Α.

Όσο για το επίπεδο συνεννόησης, αυτό απλά δεν υπάρχει. Και ας υποθέσουμε ότι με την Χ.Α. Δεν τα βρίσκουν γιατί είμαστε “ναζί”, “φασίστες” κλπ. Μεταξύ τους γιατί δεν τα βρίσκουν; Πολύ απλά γιατί δεν είναι ικανοί για τίποτα.

Η Χρυσή Αυγή με τα κουτσά της και τα στραβά της είναι η τελευταία γραμμή αμύνης του Έθνους. Δυστυχώς μετά από εμάς το χάος (στον Εθνικιστικό χώρο).»

– Εκτός από πολιτικός είστε και επιχειρηματίας και άρα γνωρίζετε πως και αν κινείται η αγορά. Τι προτείνει η Χρυσή Αυγή για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αυτοί δηλαδή που αποτελούν και την σπονδυλική στήλη της οικονομικής δραστηριότητας;

«Η πάγια θέση μας είναι ο λογιστικός έλεγχος του χρέους για άμεση εγγραφή του κατοχικού δανείου στον Προϋπολογισμό του Κράτους ως έσοδο, η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, όχι ατάκτως αλλά βάσει οργανωμένου πλάνου, η προστασία των Ελλήνων εργαζομένων, των ελληνικών εταιρειών και ελληνικών προϊόντων, καθώς και άλλες ενέργειες πολιτικές και νομοθετικές τις οποίες θα σας αναφέρω παρακάτω θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Επιτέλους, οι Έλληνες πολίτες, απέναντι στις τράπεζες έχουν ένα δίκιο, το οποίο δεν μπορούν να το βρουν πουθενά και επ’ ουδενί. Θα πρέπει επιτέλους το Κράτος να συμμορφωθεί προς τις χιλιάδες δικαστικές αποφάσεις υπέρ δανειοληπτών για όλων των ειδών τα δάνεια. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, στο αρ. 95 παρ. 5 “Η διοίκηση έχει υποχρέωση να συμμορφώνεται προς τις δικαστικές αποφάσεις. Η παράβαση της υποχρέωσης αυτής γεννά ευθύνη για κάθε αρμόδιο όργανο, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της διοίκησης”, το Κράτος θα πρέπει να διευκολύνει τους πολίτες και όχι τους αποτυχημένους Τραπεζίτες.

Μιλούν για την πραγματική οικονομία, αλλά –δυστυχώς- οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο στο ΤΕΒΕ, άρα δεν ξέρουν τι είναι και περί τίνος πρόκειται για τους μικρομεσαίους, για τους ομολογιούχους, για την αυξημένη φορολογία, για το ασφαλιστικό, για τη βιομηχανία που φεύγει στο εξωτερικό.

Απαιτούνται συγχρονισμένες και συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε από την τραγική κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε τώρα.

Πρώτον, αναφορικά με την υπόθεση χρέους, να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους πάνω στη βάση του διεθνούς δικαίου, όπως έκανε και το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς.

Αυτό είναι κάτι, το οποίο χρησιμοποίησαν αργότερα, τη δεκαετία του 2000 η Αργεντινή και ο Ισημερινός και πέτυχαν νόμιμη μείωση του χρέους τους.

Επίσης, να γίνει άμεση απαίτηση του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία. Είναι ένα τεράστιο ποσό, το οποίο μας οφείλει. Δεν σηκώνει διαπραγμάτευση και αντίρρηση. Ενδεχομένως, η μόνη διαπραγμάτευση είναι για το ποσό, το οποίο θα πρέπει να επιστραφεί, γιατί υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους υπολογίζεται το κατοχικό δάνειο.

Ζητάμε την ασφάλεια των συνόρων, την προστασία των Ελλήνων εργαζομένων και των ελληνικών προϊόντων στο νέο και σωστό πνεύμα της εποχής του προστατευτισμού. Όλες οι χώρες βάζουν σύνορα στα πάντα, ακόμα και στις εισαγωγές προϊόντων, προκειμένου να προστατέψουν τα δικά τους. Επιτέλους, ας το πράξουμε και εμείς.

Πρέπει να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει φορολογία, που να αγγίζει το 75%, μαζί με την προκαταβολή φόρου και στις όμορες χώρες η φορολογία να είναι από 10% έως 20%. Οι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να είναι απολύτως λογικές και ρεαλιστικές, για να μπορεί να τις πληρώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας.

Επιτέλους, επίσης, πρέπει να υπάρχει μια απλοποίηση αυτού του δαιδαλώδους χάους της γραφειοκρατίας. Φανταστείτε ότι ήρθε ο Εμίρης του Κατάρ και ενώ οι κυβερνήσεις τού έδιναν τα πάντα, δηλαδή «γη και ύδωρ», τελικά «έφυγε νύχτα», γιατί δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απολύτως, διότι έβρισκε τοίχο μπροστά στη γραφειοκρατία αυτής της χώρας.

Προτείνουμε τη δημιουργία ενός νέου τραπεζικού συστήματος. Επιτέλους, οι πολλάκις χρεωκοπημένες τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν και να τελειώνει το παραμύθι της συνεχούς αναχρηματοδότησης, γιατί εκτός από τις κρατικές εγγυήσεις, εδόθησαν και μέσω του ΤΧΣ δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ μέσω των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων και ενδεχομένως και μιας τέταρτης που θα έρθει, παρά το γεγονός ότι ήταν “επιτυχημένα” τα «stress tests», όπως λένε και γελάνε όλοι, διότι υπάρχουν τα «capital controls». Αν δεν υπήρχαν τα «capital controls», θα σας έλεγα τι θα ήταν επιτυχημένο και τι αποτυχημένο.

Θα πρέπει ως χώρα, να έχουμε ένα σχέδιο αυτάρκειας σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα, όπλα και, φυσικά, σε νόμισμα. Πρέπει να γίνει μια προγραμματισμένη, οργανωμένη και συντονισμένη, βάσει σχεδίου επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, γιατί όπως λένε και όλα τα οικονομικά εγχειρίδια και ό,τι έχουν σπουδάσει όλοι οι μεγάλοι οικονομολόγοι, ασχέτως αν λένε άλλα, μια χώρα, που δεν έχει το δικό της νόμισμα, δεν είναι τίποτα απολύτως.

Βλέπουμε τώρα στην Ιταλία τη νέα Κυβέρνηση να λέει ότι είναι κακό νόμισμα το ευρώ, σύμφωνα με τον ηγέτη της Λίγκας του Βορρά, του συγκυβερνήτη της νέας ιταλικής Κυβέρνησης.

Από μόνο του, βέβαια, το να πάμε στη δραχμή δεν αρκεί, αν όλα τα άλλα δεν διορθωθούν και δεν βελτιωθούν.

Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση όλων των ευρωπαϊκών συνθηκών, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της Συνθήκης της Λισαβώνας, της Συνθήκης του Δουβλίνου, που περιορίζουν την ελληνική κυριαρχία και δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις σε κανένα επίπεδο και στα εθνικά ζητήματα και στα οικονομικά ζητήματα.

Επιτέλους, να θεσπιστεί αυτή η περίφημη ΑΟΖ. Όλοι λένε ότι κολυμπάμε πάνω στο πετρέλαιο, στους υδρογονάνθρακες, στο φυσικό αέριο κ.λπ.. Όμως, επί της ουσίας, ακόμα συζητήσεις γίνονται και τίποτα άλλο. Η μικρή Κύπρος προχωράει με γοργούς ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια θα έχει τεράστια έσοδα επ’ ωφελεία της οικονομίας, της κοινωνίας και του έθνους.

Να γίνει επαναπροσέγγιση των υγιών επενδυτών, όπως ήταν οι μικροομολογιούχοι, που δεκαετίες τώρα σταθερά επένδυαν τα χρήματά τους στο κράτος μέσω των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και είχαν όφελος όλοι. Το κούρεμα το οποίο έγινε -αυτοί διαλύθηκαν στην κυριολεξία- φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα να μην επενδύσουν ξανά τα χρήματά τους, σε σχέση με διάφορους αεριτζήδες, χαρτοπαίκτες, τζογαδόρους, οι οποίοι τζογάρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, αλλά με μιλημένη τη μπάνκα.

Κατάργηση-επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών, που είναι σε Αγγλικό Δίκαιο. Απαράδεκτο.

Να δοθούν πραγματικά κίνητρα επιστροφής των εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας. Θα πρέπει αυτή η δεξαμενή γνώσης, που την παίρνουν δωρεάν στο εξωτερικό, να επιστρέψει στην πατρίδα μας και να προσφέρει εδώ και να γίνει η πατρίδα μας μια όαση έρευνας και καινοτομίας, όπου όλοι θα έρχονται να δημιουργούν εδώ και μακάρι να κατασκευάζουν εδώ.

Αναγέννηση της ελληνικής βιομηχανίας. Υπάρχει και μια μαγιά. Είναι ο τουρισμός, που δουλεύει από μόνος του.

Ναυπηγική βιομηχανία. Εδώ βλέπουμε διάφορα «κουφά» να συμβαίνουν, να ναυπηγούνται εκατοντάδες πλοία σε όλη τη γη, εκτός από την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το φθηνό μεροκάματο της Κίνας, γιατί και στην Ιαπωνία το μεροκάματο είναι τέσσερις και πέντε φορές πιο ακριβό από την Ελλάδα. Έχει να κάνει με άλλα ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν άμεσα.

Η μεταποίηση, στην οποία κάποτε η πατρίδα μας μεσουρανούσε, ειδικότερα στην κλωστοϋφαντουργία και στα αγροτικά προϊόντα, μπορεί να επανέλθει ξανά στην πατρίδα μας.

Επίσης, ένας άλλος κλάδος είναι η αμυντική βιομηχανία. Κάποτε φτιάξαμε το «Άρτεμις». Όμως, για διάφορους πονηρούς λόγους, ενώ ήταν καινοτόμο, όταν βγήκε στην παραγωγή, ήταν παρωχημένο. Είχαμε το «Πήγασος», από τα πρώτα «UAV», αλλά, αφού πήραμε πρώτα «UAV» από άλλες χώρες, μετά το θέσαμε σε παραγωγή. Είχαμε το τεθωρακισμένο όχημα μάχης «Κένταυρος». Και το αποκορύφωμα είναι οι φρεγάτες. Υπάρχουν ελληνικής σχεδίασης φρεγάτες, είναι κάπου θαμμένες και δεν τις χρησιμοποίησαν ποτέ.»

– Η πρόβλεψή σας για τις εθνικές εκλογές ποια είναι; Θα κάνει η ΝΔ κυβέρνηση μόνη της ή με συνεργασία και ποιες οι προσδοκίες σας για την Χρυσή Αυγή;

«Η πρόβλεψή μου είναι η εξής. Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη, αλλά θα συγκυβερνήσει και με το ΚΙΝΑΛ λόγω του ότι προκειμένου να αλλάξει ο εκλογικός νόμος (απλή αναλογική) απαιτούνται 180 ψήφοι. Επίσης η επόμενη κυβέρνηση θα είναι τετραετής μιας και το “πρόβλημα” εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας λύθηκε από την προηγούμενη Βουλή, όπου κατά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και την ψήφιση των άρθρων που θα κριθούν αναθεωρητέα η εκλογή Προέδρου αποσυνδέθηκε από την πρόωρη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών.»

– Λένε ότι εάν έχεις μια επιτυχημένη συνταγή που αποδίδει δεν την αλλάζεις. Η συνταγή αυτή σας οδήγησε στη τρίτη θέση πανελλαδικά. Η πτώση όμως της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές μήπως σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η συνταγή η οποία δείχνει να μην αποδίδει πλέον;

«Η Χ.Α. πρέπει να ανακτήσει τις απώλειές της, να καταλάβουν όλοι οι Δεξιοί (εκτός ή εντός εισαγωγικών) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε, η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι δεδομένη και άρα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος δεξιός- πατριώτης στο Κοινοβούλιο να ελέγχει- πιέζει την ασυδοσία της ΝΔ, η οποία θα μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε τσιφλίκι της. Και αυτός σίγουρα δεν μπορεί να είναι κάποιος μνημονιακός κομπογιαννίτης που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αλλά η Χ.Α.»

Κλείνοντας, όποιος αισθάνεται ότι θέλει να μας πει οτιδήποτε όχι μόνο για το Νότιο Τομέα μπορεί να επικοινωνήσει στο 6907717703 και στο [email protected].

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σας ευχαριστώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.