ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κυριάκος Βελόπουλος σε pronews.gr: «Οι επιστολές του Ιησού υπάρχουν στο Αγιο Ορος – Η γνησιότητά τους δεν αφορά εμένα»!

Κυριάκος Βελόπουλος σε pronews.gr: «Οι επιστολές του Ιησού υπάρχουν στο Αγιο Ορος – Η γνησιότητά τους δεν αφορά εμένα»!

Aνανέωση από αρχικό κείμενο: (03/07/2019, 17:39)

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, έπεσε «σαν κεραυνός» στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό το βράδυ των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Ολες οι μέχρι τότε δημοσκοπήσεις έφεραν την Ελληνική Λύση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μεταξύ 2 και 3%.

Ο ίδιος σε συνομιλία με στενούς του συνεργάτες λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές έλεγε ότι «Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να περάσουμε το 3%. Ισως φτάσουμε και το 3,5%».

Η Ελληνική Λύση έλαβε τελικά το 4,18% των ψήφων και παραλίγο να εκλέξει δεύτερο ευρωβουλευτή!

Το πρώτο χρονικό διάστημα μετά τις ευρωεκλογές το (σ.σ.: αριστερόστροφο) ελληνικό πολιτικό σύστημα αναρωτιόταν «Από που ξεφύτρωσε ο Βελόπουλος;». Την Χρυσή Αυγή την ήξεραν και ήταν προβλέψιμη. Το Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση, όμως, όχι!

Πολιτικά γνωστός από την θητεία του ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ένας από αυτούς που ψήφισαν το δεύτερο Μνημόνιο κατ’εντολή, φυσικά του Γ.Καρατζαφέρη και ο μοναδικός που «έχει παραδεχθεί το σφάλμα του».

Οχι ότι εξαρτάτο η ψήφιση ή όχι του δεύτερου Μνημονίου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου από τον Κ.Βελόπουλο, αλλά έχει μια κάποια σημασία ότι παραδέχθηκε πώς «έσφαλε».

Αυτό που αναγνωρίζουν όλοι στον Κυριάκο Βελόπουλο είναι ότι δεν πρόκειται για «πολιτικό πριγκιπόπουλο».

Δεν είναι γόνος, ανιψιός ή μέλος κάποιας, μικρής ή μεγάλης, ελληνικής πολιτικής δυναστείας. Είναι 100% αυτοδημιούργητος.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο pronews.gr, μιλά για όλα.

Και ίσως όλοι αναμένουν την απάντησή του στις κατηγορίες για τις περίφημες «επιστολές του Ιησού» – για τις οποίες μιλά εκτενώς στην συνέντευξη που ακολουθεί και δίνει μια ολοκληρωμένη εξήγηση (άλλο αν κάποιος θα την υιοθετήσει την απάντησή του ή όχι), αλλά εκείνο που δεν έχει κερδίσει την πρέπουσα προσοχή είναι ένα πραγματικά καινοτόμο κυβερνητικό πρόγραμμα, εκατοντάδων σελίδων για το οποίο πολλοί εκφράζουν, πάντως την δυσπιστία τους για το αν μπορεί να υλοποιηθεί δεδομένων των δεσμεύσεων που υπάρχουν προς τους δανειστές.

Ιδού ολόκληρη την συνέντευξη:

– Κύριε πρόεδρε η Ελληνική Λύση ήταν η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών. Εκτιμάτε ότι θα διατηρήσει το ποσοστό της και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου;

«Αυτό που θα ήθελα να πω πρώτα, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που με τίμησαν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Καταφέραμε να γυρίσουμε την Ελλάδα τρεις φορές πράγμα που σημαίνει πως είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε το πρόγραμμα των 295 σελίδων, που έχει ως σημείο αναφοράς την Ανάπτυξη της Ελλάδας και την προοπτική για την τους Έλληνες συμπολίτες μας.

Σε εκτίμηση αποτελέσματος για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα προχωρήσω, αλλά θα πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι δεχόμαστε λυσσαλέο πόλεμο και επιθέσεις που ξεπερνούν το όριο της πολιτικής ανηθικότητας».

– O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους Ελληνες πολίτες να μην στείλουν στην Βουλή τα κόμματα που κινούνται «στα δεξιά» της ΝΔ όπως η Ελληνική Λύση, την οποία μάλιστα κατονόμασε. Γιατί πιστεύετε ότι προχώρησε σε μια τέτοια στοχοποίηση, ενώ δεν έκανε το ίδιο π.χ. για το ΚΚΕ;

«Μόλις σας είπα για πολιτική ανηθικότητα και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτήν ακριβώς χρησιμοποιεί, προκειμένου να μας πολεμήσει με όλα τα μέσα. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι αυτός που με βρώμικο και ξεδιάντροπο τρόπο, προσπάθησε να συσχετίσει το κόμμα μας με το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Αφού είδε πως δεν του βγήκε και ο κόσμος του γύρισε την πλάτη κατέφυγε στη βοήθεια του συστήματος, επιστρατεύοντας κανάλια, πολιτικούς «γυρολόγους» και «κομμένους» προκειμένου να πείσει πως ο κόσμος δεν πρέπει να μας ψηφίσει.

Και ρωτώ λοιπόν. Είναι ή δεν είναι φασισμός και φασιστική συμπεριφορά αυτή του κυρίου Μητσοτάκη ο οποίος υποδεικνύει επιτακτικά στους Έλληνες πολίτες για το ποιοι πρέπει να μπουν στη Βουλή και ποιοι όχι;

Ο κύριος Μητσοτάκης είναι αυτός που επέλεξε να έχει στο ψηφοδέλτιά του ανθρώπους των οποίων οι οικογένειες έχουν σημείο αναφοράς τους ναζί και όχι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Ο κύριος Μητσοτάκης είναι αυτός που ενώ εμείς τρώγαμε δακρυγόνα στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, εκείνος επέλεξε να κάνει σκι στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Το να είσαι ψευτοπατριώτης είναι το εύκολο. Το δύσκολο , είναι να πείσεις τους πολίτες πως υπερασπίζεσαι τα ιδανικά σου, την πατρίδα σου, πέρα και πάνω από όλους,

Αυτό κάνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, αυτό κάνουμε εμείς. Είμαστε αυτοί που προσφύγαμε στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακυρώσεως κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιας συμφωνίας προδοτικής, για την οποία η Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη είπε πως υπάρχει συνέχεια στο κράτος και ότι θα την σεβαστεί.

Είναι αυτός που δεν έβγαλε άχνα, όταν ο επικεφαλής του Ποταμιού κύριος Θεοδωράκης , μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη αποκάλυψε πως βουλευτές από το ΠΟΤΑΜΙ δέχτηκαν πιέσεις από τη Νέα Δημοκρατία για να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή, για να περάσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να φύγει η καυτή πατάτα από τη Νέα Δημοκρατία.

Για αυτούς τους ψευδοπατριώτες μιλάμε. Τι το καινούργιο μπορεί να δώσει η Νέα Δημοκρατία , όταν ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης απέτυχε ως υπουργός και οι μισοί και παραπάνω από τους υποψήφιους βουλευτές του, εκπροσωπούν το παλιό αφού αρκετοί από αυτούς υπήρξαν υπουργοί και απέτυχαν.

Προσπαθούν στη Νέα Δημοκρατία ότι έχουν λύσεις για τα προβλήματα της χώρας, όταν αυτοί μας οδήγησαν στα Μνημόνια και στην καταστροφή της χώρας».

– Η Ελληνική Λύση, τι νέο έχει να προσφέρει στους Ελληνες πολίτες; Γιατί θα έπρεπε να την προτιμήσει ο ψηφοφόρος την ερχόμενη Κυριακή;

«Η Ελληνική Λύση απευθύνεται στην Ελληνίδα και στον Έλληνα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα 295 σελίδων, πρόγραμμα το οποίο ανανεώνουμε συνέχεια προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις της εποχής. Δίνουμε λύσεις ολοκληρωμένες τόσο για την οικονομία, όσο και για την Παιδεία, την Υγεία και την Ασφάλεια.

Στόχος μας είναι να επιστρέψουν όλοι αυτοί οι νέοι συμπολίτες μας που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα προκειμένου να βρουν το μέλλον που ΣΥΡΙΖΑ , Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝ.ΑΛ με τις αποτυχημένες πολιτικές τους τους στέρησαν.

Εμείς δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής που σημαίνει κατά κύριο λόγο ανάπτυξη της αγροτοβιομηχανίας με έμφαση στον τομέα της τυποποίησης που μπορεί να αποφέρει έσοδα έως και 15 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία από το Ισραήλ και την Ολλανδία, χώρες πολύ μικρότερες από την Ελλάδας μας και με έσοδα εκατοντάδων δισ. ευρώ. Από την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα μας θα μπορούσαμε να έχουμε 18 δισ. ευρώ έσοδα το χρόνο και πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης προωθούμε την ανάπτυξη ιδιωτικών πανεπιστημίων στο μοντέλο της Κύπρου με έσοδα 9 δισ. ευρώ το χρόνο και 100.000 θέσεις εργασίας.

Για τις επιχειρήσεις επιδιώκουμε σταδιακή μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 15% και μηδενικούς φόρους για 10 χρόνια σε εγχώριες εταιρείες που παράγουν και εξάγουν. Και αυτό που σας περιγράφω είναι ένα πρόγραμμα κυβερνητικό, πρόγραμμα που μπορούν να διαβάσουν όλοι, μπαίνοντας στο site μας elliniki-lisi.gr».

– Η ΝΔ διακηρύσσει ότι είναι «φιλελεύθερο» κόμμα, η Χρυσή Αυγή «εθνικιστικό», το ΚΙΝΑΛ «σοσιαλιστικό», ο ΣΥΡΙΖΑ «αριστερό». Εσείς σε ποιο σημείο του πολιτικού χάρτη θα τοποθετούσατε την Ελληνική Λύση;

«Η Ελληνική Λύση δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε στο κέντρο. Είναι με τους Έλληνες. Σαφώς είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα που υπερασπίζεται τον ορθόδοξο χαρακτήρα της Ελλάδας μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Είμαστε ένα κόμμα που πρώτο μέλημα μας έχουμε τους Έλληνες . Επομένως νομίζω ότι σας απάντησα».

– Υπήρξαν συνομιλίες σας για εκλογική συνεργασία με πολιτικούς και κόμματα του ευρύτερου χώρου της δεξιάς, όπως με τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Γιατί αυτές δεν προχώρησαν και επιλέξατε την μοναχική κάθοδο στις εκλογές;

«Γενικότερα στα ψηφοδέλτια του κόμματος μας όπως παρατηρήσατε δεν υπάρχει ούτε ένας υποψήφιος από τους κομμένους και παραπονεμένους άλλων κομμάτων και αυτό γιατί εμείς στην Ελληνική Λύση έχουμε ως βασική μας αρχή την πολιτική ηθική.

Στο κόμμα που λέγεται Ελληνική Λύση δεν υπάρχουν ούτε συγγενείς μου, ούτε κολλητοί , ούτε τίποτα από αυτά που συναντάτε στη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη και στο ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Τσίπρα.

Εμείς πιστεύουμε , ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και κοινή αφετηρία στην πολιτική και στα κοινά γενικότερα. Στο κόμμα μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι που έχουν σχέση με την αγορά εργασίας και την παραγωγή πλούτου , όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι δηλαδή καθημερινοί .

Για τον κύριο Φαήλο Κρανιδιώτη εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής».

– Τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, έχουν κοινή ρητορική, κοινές θέσεις, κοινές προσεγγίσεις σχεδόν σε όλα τα ζητήματα. Γιατί, κατά την εκτίμησή σας, δεν έχουν καταφέρει να ενωθούν και να παρουσιάσουν μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση σε αυτή της ΝΔ;

«Η συνεννόηση προϋποθέτει την ύπαρξη βασικών ιδεολογικών αρχών, στόχων και προγράμματος. Δεν μπορούμε να μιλάμε με μία γενικόλογη ρητορική που κουράζει και μπερδεύει τον κόσμο. Πιστεύω ότι εκεί εστιάζεται το πρόβλημα αλλά και στο γεγονός ότι πολλοί προτάσσουν το εγώ αντί για το εμείς».

– Χαρτογραφήστε μας την επόμενη Βουλή. Ατοδύναμη ή όχι η ΝΔ; Πεντακομματική εξακομματική η επτακομματική;

«Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία που τόσο λυσσαλέα μας πολεμά θα είναι αυτοδύναμη. Τώρα αν με ρωτάτε για τον αριθμό των κομμάτων που θα εκπροσωπούνται στη Βουλή κάντε με μάντη, να σας πω προφήτη. Είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι πολίτες στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής».

– Σε περίπτωση που η Ελληνική Λύση δεν είναι στο νέο Κοινοβούλιο, ποιο βλέπετε να είναι το μέλλον του κόμματός σας;

«Η Ελληνική Λύση με πορεία μόνο τριών ετών κατάφερε να μπει στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο με ένα ποσοστό της τάξεως του 4,18%, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και διαψεύδοντας όλο το σύστημα που μας πολέμησε.

Από τα κανάλια τα πανελλαδικά που αρνούνταν, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια να μας φιλοξενήσουν και να ακουστούν οι απόψεις μας.

Και τώρα δίνουμε τον αγώνα μας, όπως πριν και με αμείωτη ένταση. Πόρτα-πόρτα και κάνοντας περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Επομένως είμαστε αισιόδοξοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οποιαδήποτε άλλη ερώτηση είναι εκ του πονηρού».

– Είστε επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο το media. Παρ’όλα αυτά σας κατηγορούν για «λεκτικές ακρότητες», όπως π.χ. στην περίπτωση των «χειρογράφων του Χριστού». Πρόσφατα μιλήσατε για «εκφραστικό σφάλμα». Πιστεύετε ότι αυτό αρκεί; Σας υπενθυμίζω ότι μία εβδομάδα πριν τις εκλογές ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, χωρίς να ερωτηθεί προχώρησε σε επίθεση εναντίον σας για το θέμα.

«Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τη λυσσαλέα επίθεση του συστήματος και για να είμαι ακριβής της Νέας Δημοκρατίας και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ σε βάρος μου.

Μάλιστα στην ιστορία ενέπλεξαν και τρεις μητροπολίτες οι δύο εκ των οποίων είναι προνομιακοί συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας, του κυρίου Μητσοτάκη και του κυρίου Σαμαρά, ενώ ο ένας εξ αυτών μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ είχε συναντηθεί τουλάχιστον δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν με τον Αμερικανό πρέσβη κύριο Πάιατ.

Χρησιμοποίησαν τις συγκεκριμένες επιστολές από μία παρουσίαση βιβλίου που είχε γίνει το 2013 και που δεν έγραψα εγώ για να με χτυπήσουν έξι χρόνια αργότερα και μάλιστα πέντε μέρες πριν από τις εκλογές.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, αφού πρώτα επιτέθηκε εναντίον μου, λίγο αργότερα φιλοξενούμενος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, παραδέχτηκε την ύπαρξη των χειρογράφων, τα οποία χαρακτήρισε ως πλαστά.

Χαίρομαι που η απάντηση ήρθε από τον Ηγούμενο της Μονής του Αγίου Διονυσίου Πέτρο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι επιστολές βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο της μονής. Αυτό που είχα πει και εγώ δηλαδή ως ιστορικός.

Δεν είμαι θεολόγος και η πλαστότητα ή μη μένει να εξακριβωθεί από ειδικούς πράγμα που είναι γνωστό.

Η σκοπιμότητα της επίθεσης από τη Νέα Δημοκρατία και από τους δύο Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ που είναι και οι βασικοί διεκδικητές για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών, μόνο τυχαία δε μπορεί να είναι σε βάρος μου και μάλιστα όταν έχουν προηγηθεί συναντήσεις με τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε την αποστροφή του προς το πρόσωπο μου.

Ρώτησα δημόσια τους Μητροπολίτες αυτούς, Γιατί αυτή η επίθεση σε εμένα;

Δεν έκρυψα ότι εκτιμώ το παλαιό ημερολόγιο που τηρεί το Άγιον Όρος. Ποτέ όμως δεν επισκέφθηκα Ρωσικό Μοναστήρι. Επισκέφθηκα το Σερβικό Μοναστήρι, επισκέπτομαι σκήτες και κελιά, συνομιλώ και σέβομαι τους απλούς μοναχούς και παπάδες που δεν έχουν καμία σχέση με την κοσμική εκκλησία που θέλει μητροπολίτες εξαρτώμενους από πολιτικά παιχνίδια και όχι μόνο. Αυτή είναι η απάντησή μου.

Μάλιστα προς τιμήν τους αρκετοί σεβάσμιοι μητροπολίτες αρνήθηκαν πεισματικά να μπουν σε πολιτική προβοκάτσια σε βάρος μου, σεβόμενοι τα άμφια που φορούν και την αποστολή τους που είναι να ποιμαίνουν και όχι να εμπλέκονται σε πολιτικά σχόλια και στην εκλογική διαδικασία λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Θα περίμενα οι συγκεκριμένοι μητροπολίτες να ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη, γιατί ξέρουν πως λέω την αλήθεια που είναι μία και τη λέω ξεκάθαρα. Οι επιστολές υπάρχουν. Το αν είναι πλαστές ή όχι είναι άλλο θέμα. Μίλησα ως ιστορικός και όχι ως θεολόγος, επομένως όλη η λάσπη σε βάρος μου έπεσε στο κενό».

– Θα συνεργαζόσασταν μετεκλογικά με τη Νέα Δημοκρατία και υπό ποίους όρους;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος μας πολέμησε με λυσσαλέο και πολιτικά ανήθικο τρόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.