Βουλευτικές εκλογές 2019: Χωρίς διόδια για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων – Μέχρι πότε ισχύει

Βουλευτικές εκλογές 2019: Χωρίς διόδια για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων – Μέχρι πότε ισχύει

Χωρίς να καταβάλουν διόδια διέρχονται τα οχήματα από τα διόδια, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, ενόψει των αυριανών βουλευτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις 8 το πρωί της Δευτέρας, με υπουργική απόφαση, οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν διόδια, για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών, στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι «για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όλα τα οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα, χωρίς την καταβολή διοδίων, από τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων όλων των έργων παραχώρησης, από την δωδεκάτη πρωινή (12.00 π.μ.) της 6ης Ιουλίου μέχρι την ογδόη πρωινή (8.00 π.μ.) της 8ης Ιουλίου 2019».

Βουλευτικές εκλογές 2019: Αλλαξαν τα εκλογικά τμήματα
Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να αναζητήσουν ξανά το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, καθώς έχουν γίνει αλλαγές.

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι τα εκλογικά τμήματα στις βουλευτικές εκλογές θα είναι λιγότερα από εκείνα όταν στήθηκαν οι τετραπλές κάλπες του Μαΐου, για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ετσι, οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ψηφίσουν στις αυριανές εκλογές μέσω της ειδικής πλατφόρμας «Μάθε που ψηφίζεις».

Τι ισχύει για όσους δεν ψηφίσουν
Στο μεταξύ, συζήτηση γίνεται και για την αποχή από τις βουλευτικές εκλογές και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένεται να βάλουν πολλούς στο δίλημμα κάλπη ή παραλία.

Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που απαλλάσσονται από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Πρόκειται για όσους έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους και για εκείνους που θα βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η παράγραφος 5 του άρθρου 51 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και η μη αιτιολογημένη αποχή από τις εκλογές επισύρει κυρώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.