Spiegel: «Μόνο με ένα θαύμα θα αποτρέψει την ήττα του ο Τσίπρας»

Spiegel: «Μόνο με ένα θαύμα θα αποτρέψει την ήττα του ο Τσίπρας»

Μόνο με ένα θαύμα θα καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας να αποτρέψει την αναμενόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, σημειώνει σε σημερινό του άρθρο το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το άρθρο κάνει μια μικρή αναδρομή στις ευρωεκλογές του Μαϊου όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τη ΝΔ και εκτιμάει πως το ίδιο αποτέλεσμα θα επαναληφθεί στις εθνικές εκλογές.

Το Spiegel, στην ηλεκτρονική έκδοσή του, αναφέρει ότι η χώρα χρειάζεται χώρο για να «αναπνεύσει» και η Ευρώπη να συμφωνήσει σε χαμηλότερα πλεονάσματα και πως «νέο φρέσκο αέρα» φέρνει ο μεταρρυθμιστής ηγέτης της ΝΔ ο 51χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιθυμεί από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του «να περάσει μια πραγματική χιονοστιβάδα μεταρρυθμίσεων και φορολογικών περικοπών».

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ακόμα ότι η εξομάλυνση της ελληνικής πολιτικής είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεφύγει η χώρα από τις συνεχιζόμενες δυσκολίες. «Η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει από τους μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης, τα υψηλότερα επίπεδα χρέους και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προσθέτει και συμπληρώνει:

«Η μεσαία τάξη είναι εξαντλημένη. Η φτώχεια απειλεί πολλούς. Οι τράπεζες υποφέρουν από επισφαλή δάνεια και η ελληνική γραφειοκρατία παραμένει ένας αναποτελεσματικός κολοσσός. Το κατά κεφαλή ακαθάριστο εγχώριο προϊόν είναι κατά 20% χαμηλότερο από ό, τι πριν από την κρίση».

Τέλος, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι είναι προς το συμφέρον όλων να επιτύχει, κάνει λόγο για αναγκαιότητα πολιτικής αλλαγής και κατεύθυνσης, για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και υπογραμμίζει ότι εάν δεν υπάρξει πρόοδος τότε ενδέχεται να επανεμφανιστεί «το άσχημο πρόσωπο του λαϊκισμού και της ριζοσπαστικοποίησης»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.