ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκλογές 2019: 80 δημοσιογράφοι από 15 χώρες στην Αθήνα

Εκλογές 2019: 80 δημοσιογράφοι από 15 χώρες στην Αθήνα

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές με τον διεθνή Τύπο να μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις πολιτικές εξελίξεις και τους ξένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές να περιμένουν τα αποτελέσματα της κάλπης.

Εκτός από αναλύσεις στον διεθνή Τύπο, οι ανταποκριτές και απεσταλμένοι των ξένων ΜΜΕ βρίσκονται στην Αθήνα για να καλύψουν ζωντανά το αποτέλεσμα των εκλογών καταγράφοντας τον παλμό της επικαιρότητας.

Στο Κέντρο Τύπου που έχει στηθεί στο Ζάππειο βρίσκονται 80 δημοσιογράφοι από 15 χώρες – από την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την Βόρεια Μακεδονία, τις ΗΠΑ, τη Βενεζουέλα, την Ιαπωνία και την Κίνα.

Ο ξένος Τύπος προβλέπει νίκη του ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη και την ήττα του Αλέξη Τσίπρα που σηματοδοτεί το «τέλος του λαϊκισμού». Η ήττα Τσίπρα αντικατοπτρίζει τον «θυμό και την απογοήτευση των Ελλήνων αλλά και την ελπίδα που γεννιέται από την έλευση του μεταρρυθμιστή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της, η γερμανική εφημερίδα «Bild» κάνει αναφορά στο τι θα κάνει ο Τσίπρας μετά την ήττα του στις εκλογές .

«Ο Αλέξης Τσίπρα είναι «σταρ» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κανέναν άλλον να τον αντικαταστήσει στο κόμμα. Κατά συνέπεια, μετά την ήττα του στις εκλογές θα είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ίδιο άρθρο απεικονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο εκλογικό του κέντρο επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ. θα είναι αντικαταστάτης του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.