Πρόβλεψη ΥΠΕΣ: Κάτω από 40% η ΝΔ, πάνω από 30% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οριακά εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή – Μέσα Λύση & MεΡΑ25 (upd)

Πρόβλεψη ΥΠΕΣ: Κάτω από 40% η ΝΔ, πάνω από 30% ο ΣΥΡΙΖΑ – Οριακά εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή – Μέσα Λύση & MεΡΑ25 (upd)

Πρόβλεψη για εξακομματική Βουλή, με τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή να μένει εκτός Βουλής με 2,96% έδωσε πριν λίγο το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ με ποσοστό περίπου 40% και 158 βουλευτές προβλέπει το υπουργείο Εσωτερικών. Με καταμετρημένες περισσότερες από τις μισές ψήφους των Ελλήνων ψηφοφόρων, η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 39,7% και εκλέγει 158 βουλευτές.

Η δύναμη των κομμάτων με καταμετρημένο το 63,62%

ΝΔ – 39,63%
ΣΥΡΙΖΑ – 31,61%
ΚΙΝΑΛ – 8,00%
ΚΚΕ – 5,36%
Ελληνική Λύση – 3,78%
Μέρα 25 – 3,46%
ΧΑ – 2,97%


Αρχικά η Singular Logic έδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

O Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή πιέζεται στο 2,96% κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή στην πρόβλεψη του υπουργείου Εσωτερικών και αν παραμείνει αυτό το ποσοστό δεν εισέρχεται στη Βουλή και είναι το «θύμα» του θρίλερ των τριών τελευταίων κομμάτων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular, η Χρυσή Αυγή θα λάβει ποσοστό 2,96%. «Δείχνει με βαση την εκτίμηση ότι η ΧΑ δεν θα μπει στη Βουλή » είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε: «Το κομμάτι της Χρυσής Αυγής είναι πολύ οριακό και θα χρειαστεί επανεκτίμηση».

Με βάση την πρόβλεψη της Singular η ΝΔ θα εκλέξει 158 βουλευτές και θα έχει τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 86 έδρες και το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει 22 βουλευτές. Με 15 έδρες θα εκπροσωπείται στη Βουλή το ΚΚΕ, 10 βουλευτές θα εκλέξει το «Μέρα 25» και 9 το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.