ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Α.Τσίπρας: «Δεν είναι στρατηγική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – Θα προσπαθήσουμε να είναι πρόσκαιρη» (βίντεο)

Α.Τσίπρας: «Δεν είναι στρατηγική η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – Θα προσπαθήσουμε να είναι πρόσκαιρη» (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας στην δήλωσή του για τις εθνικές εκλογές 2019 αποδέχτηκε την ήττα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει την κυβέρνηση με το κεφάλι ψηλά.

Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας είπε:

«Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για εμάς απόλυτα σεβαστή. Τηλεφώνησα τον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρώ. Θα σεβαστώ στην πράξη τη λαϊκή βούληση, δεν πρόκειται να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός του. Θα υποδεχτώ τον κ. Μητσοτάκη για να παραδώσω το πρωθυπουργικό γραφειο όπως αρμόζει τον πολιτικό πολιτισμό.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες γιατί για πρώτη φορά είχαμε εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές και με μεγάλη παράσταση νίκης για τη ΝΔ.

Εύχομαι και ελπίζω η επανοδος της ΝΔ στην εξουσία να μη γίνει αφορμή για ρεβανσισμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αποτρέψει.

Πριν 4,5 χρόνια αναλάβαμε τη διακυβέρνηση με βαθιά πίστη στο λαό. Πολεμήσαμε και καταφέραμε πολλά, με το κεφάλι ψηλά. Και πάλι με το κεφάλι ψηλά δεχόμαστε τη λαϊκή ετημυγόρια. Γιατί η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε

Παραδίδουμε μια χώρα ελεύθερη ξανά, με 37 δισ. στα ταμεία, με χαμηλότερα επιτόκια και κύρος σε διεθνές επίπεδο. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις και με βαρύ κόστος το οποίο σήμερα πληρώνουμε.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολύ πάλεψαν. Θα προσπαθήσουμε η ήττα αυτή να είναι και πρόσκαιρη.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι το 2015 πήραμε δάνειο από τους δηοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που μας έδωσαν 35% και μας έφεραν στην κυβέρνηση για να σταματήσουμε την πολιτική των μνημονίων. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε, γιατί βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια.

Δεν μπορέσαμε να μεγαλώσουμε το κόμμα μας. Ίσως αυτή να είναι μια από τις βασικές αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος. Σήμερα, μεγάλο μέρος των πολιτών αυτών μας δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του, μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης. Αυτό δεν είναι δάνειο, είναι εντολή μετασχηματισμού μας, σε μια μεγάλη παράταξη, σε ένα μεγάλο σύγχρονο προοδευτικό κίνημα, με ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία.»

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.