ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εκλογές 2019: Κερδίζει και τις 7 μονοεδρικές περιφέρειες η ΝΔ

Εκλογές 2019: Κερδίζει και τις 7 μονοεδρικές περιφέρειες η ΝΔ

Και τις επτά μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας κερδίζει η Νέα Δημοκρατία με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2019.

Η ανατροπή αποτυπώνεται εύγλωττα στις μονοεδρικές καθώς στις εκλογές του Γενάρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τις 6 από τις 7 ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου τις 5 από τις επτά περιφέρειες.

Ειδικότερα:

Φωκίδα
Στην μονοεδρική της Φωκίδος η ΝΔ συγκεντρώνει 44,12% έναντι 30,06% του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται ο Ιωάννης Μπουγάς.

Γρεβενά
Στα Γρεβενά η ΝΔ έχει διαφορά 14 σχεδόν μονάδων καθώς συγκεντρώνει 43,1% έναντι 29,25% του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται ο Ανδρέας Πάτσης.

Ευρυτανία
Στον νομό Ευρυτανίας η ΝΔ συγκεντρώνει 48,31% έναντι 30,71% του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.

Κεφαλονιά
Στο νομό Κεφαλληνίας, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,63% έναντι 32,57% του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής εκλέγεται ο Παναγής Καππάτος ενώ εκτός μένει η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου του ΣΥΡΙΖΑ

Λευκάδα
Στην μονοεδρική της Λευκάδας η υπεροχή της ΝΔ είναι συντριπτική: 44,77% έναντι 27,69% του ΣΥΡΙΖΑ. Εκλέγεται ο Αθανάσιος Καββαδάς.

Σάμος
Στη Σάμο η ΝΔ έχει ποσοστό 33,91% έναντι 29,51%. Εκλέγεται ο Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζάκυνθος
Τέλος, στη μονοεδρική της Ζακύνθου έγινε η μεγάλη ανατροπή: Η ΝΔ συγκεντρώνει 42,32% έναντι 30,61% του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πρώτη φορά από το 1989 που η Ζάκυνθος γίνεται «γαλάζια» (με ένα μικρό διάλειμμα ενός μήνα στις πρώτες εκλογές του 2012) και μόλις η τέταρτη συνολικά από την μεταπολίτευση και εντεύθεν που κερδίζει η ΝΔ την συγκεκριμένη μονοεδρική. Ετσι, μένει εκτός Βουλής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής και εκλέγεται ο Διονύσης Ακτύπης της ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.