ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Aποτελέσματα εκλογών: Ποιοι προηγούνται σε ψήφους στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας

Aποτελέσματα εκλογών: Ποιοι προηγούνται σε ψήφους στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας

Με τη νίκη της ΝΔ να είναι άνετη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών 2019, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στους βουλευτές που θα εκλεγούν. Δηλαδή στους σταυρούς των εθνικών εκλογών 2019.

Ειδικά στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες το ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς εκεί εκλέγονται οι περισσότεροι βουλευτές. Και η μάχη του σταυρού είναι σκληρή.

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές Επικρατείας
Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών, η ΝΔ εκλέγει πέντε βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιώργο Γεραπετρίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Χρήστο Ταραντίλη. Εκτός μένει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές από το Επικρατείας: οι Βασίλης Βασιλικός, Έφη Αχτσιόγλου, Πάνος Σκουρλέτης και Αλέκος Φλαμπουράρης. Εκτός μένει η Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Αικατερίνη.

Από το ΚΙΝΑΛ εκλέγεται ο Γιώργος Καμίνης, από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ έδρα φαίνεται να λαμβάνει (προς το παρόν) και η Ελληνική Λύση με τον Βασίλειο Βιλιάρδο.

Η μάχη του σταυρού: Ποιοι προηγούνται στην Α’ Αθηνών
Στην Α’ Αθηνών η ΝΔ κερδίζει έξι έδρες με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 30,10%. Πρώτη είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη με 12.558 ψήφους και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας, Αγγελος Συρίγος, Θανάσης Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Εκτός Βουλής φαίνεται να μένει η Φωτεινή Πιπιλή.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνει τέσσερις έδρες, προηγείται ο Νίκος Βούτσης και έπονται Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Χριστόφορος Βερναρδάκης. Σε μεγάλη απόσταση ακολουθεί η Ράνια Σβίγκου.

Σταυροί: Η μάχη στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών
Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών η ΝΔ κερδίζει επτά έδρες. Αυτή τη στιγμή, με την ενσωμάτωση στο 22,13%, προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Νίκος Δένδιας και ακολουθούν οι Κώστας Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Αννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη και Μπάμπης Παπαδημητρίου. Εκτός μένουν, προς το παρόν, οι Βασίλειος Σπανάκης και Γιάννης Καλλιάνος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έξι έδρες και προηγούνται οι Νίκος Παππάς, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Ραλλία Χρηστίδου και Νίκος Ξυδάκης.

Σταυροί: Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών
Στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών η ΝΔ κερδίζει επτά έδρες. Προηγούνται οι Κώστας Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εκλέγονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Κατρούγκαλος. Εκτός μένει ο Τέρενς Κουίκ.

«Σφαγή» στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών
Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τέσσερις έδρες και έως αυτή τη στιγμή προηγούνται οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Εκτός μένει προς το παρόν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στην ίδια περιφέρεια η ΝΔ κερδίζει τρεις έδρες, με τη μάχη να είναι ψήφο με ψήφο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ως επιλογή την εν λόγω εκλογική περιφέρεια (άγνωστο αν θα την επιλέξει τελικά) και από κει και πέρα γίνεται μάχη: Προηγείται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με διαφορά, αλλά στη συνέχεια έπονται με πολύ μικρές διαφορές (κάτω των 100 ψήφων) οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Γιάννης Λοβέρδος και Δημήτρης Καλογερόπουλος! Εκτός μένει ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εκλογών , με την ενσωμάτωση στην επικράτεια να ανέρχεται στο 43,59%, τα κόμματα του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιάνη Βαρουφάκη κερδίζουν 10 και 9 έδρες, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic για το τελικό αποτέλεσμα, η ΝΔ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 39,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, με το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,3%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών θα δείξουν και κατά πόσο τελικά η Χρυσή Αυγή θα μπει στη Βουλή, με τις προβλέψεις πάντως να δείχνουν ότι δεν θα τα καταφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.