ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι πρόθυμοι που δεν τα κατάφεραν – Είχαν δώσει το «φιλί της ζωής» στον Τσίπρα μετά το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ

Οι πρόθυμοι που δεν τα κατάφεραν – Είχαν δώσει το «φιλί της ζωής» στον Τσίπρα μετά το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών 2019 δείχνουν πως οι ψηφοφόροι δεν είδαν τελικά με καλό μάτι τους πρόθυμους βουλευτές που είχαν δώσει το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μετά το διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο, καθώς αρκετοί από αυτούς έμειναν εκτός Βουλής.

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που κατάφεραν να πείσουν τους ψηφοφόρους και να κερδίσουν την επανεκλογή τους.

Οι πρόθυμοι που δεν κατάφεραν να γίνουν βουλευτές
Από την καταμέτρηση των ψήφων προκύπτει πως εκτός Βουλής μένουν οι πρόθυμοι, υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ:

Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος είχε πάει με μεταγραφή από το Ποτάμι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν υποψήφιος στο νομό Ηρακλείου (4ος), αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Θανάσης Θεοχαρόπουλος (8ος στον Νότιο Τομέα), το πρώην στέλεχος του ΚΙΝΑΛ που διέσπασε τη ΔΗ.ΜΑΡ. και αποδέχθηκε τη θέση του υπουργού Τουρισμού που προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Κατερίνα Παπακώστα (7η στον Νότιο Τομέα), η οποία είχε διαγραφή από τη ΝΔ και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας καθήκοντα υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης εκτός Βουλής έμειναν ο Τέρενς Κουίκ, αλλά και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη που εγκατέλειψαν τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο μετά την έξοδο του από την κυβέρνηση και παρέμειναν στις υπουργικές τους θέσεις. Ηταν υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Εθνικές Εκλογές 2019, ωστόσο δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Ο Τέρνες Κουίκ βγήκε 5ος στον Βόρειο Τομέα, ενώ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέλαβε την 4η στη Μαγνησία.

Τρεις πρόθυμοι μπήκαν στη Βουλή
Υπάρχουν όμως και τρία πρόσωπα προερχόμενα από τους ΑΝΕΛ που συντάχθηκαν στο τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέβηκαν υποψήφιο με το κόμμα της Κουμουνδούρου και τελικά κατάφεραν εκλεγούν. Πρόκειται για τους Θανάση Παπαχριστόπουλο (3ος στο Δυτικό Τομέα), ο οποίος άφησε εκτός Βουλής τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Βασίλη Κόκκαλη (2ος στη Λάρισα) και ο Κώστας Ζουράρις (4ος στην Α’ Θεσσαλονίκης).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως και η Ελενα Κουντουρά κατάφερε να εξαργυρώσει την επιλογή της να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και να εγκαταλείψει τους ΑΝΕΛ, καθώς κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.