Ο χάρτης της αποχής των εκλογών – Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά

Ο χάρτης της αποχής των εκλογών – Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά

Το ύψος της αποχής σε αυτές τις Εθνικές εκλογές κυμαίνεται σε ποσοστό 42,08% με ενσωμάτωση 99,83%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο ο χάρτης της αποχής, που δείχνει τις εκλογικές περιφέρειες όπου σημειώθηκε ρεκόρ. Να σημειωθεί πως το ποσοστό της αποχής εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένο συγκριτικά με τις ευρωεκλογές τους Μαΐου.

Σύμφωνα με τον χάρτη της Ελλάδας και τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφει ο νομός Φλώρινας, όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 62,78%. Αντίστοιχα υψηλά τα ποσοστά της αποχής και στην Κεφαλλονιά όπου οι ψηφοφόροι που δεν συναντήθηκαν στην κάλπη φτάνουν το 58,96%, ενώ στις πρώτες θέσεις της αποχής συναντάμε και την Λακωνία με ποσοστό 56,37%. Υψηλή αποχή και στην Ευρυτανία όπου το ποσοστό που καταγράφτηκε είναι 55,34%

Οι περιφέρειες με την ισχυρότερη συμμετοχή

Στον αντίποδα, ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής καταγράφονται, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του ΥΠΕΣ, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου το ποσοστό της αποχής περιορίζεται στο 32,23%. Ιδιαίτερα χαμηλή αποχή και στην Αττική, με τις πρωταθλήτριες της συμμετοχής να είναι η Ανατολική Αττική με ποσοστό 33,49% και στον Β1 Βόρειο Τομέα των Αθηνών με 33,28%.Χαμηλά η αποχή, σε σχέση με την επικράτεια και στη Β’ Θεσσαλονίκης όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 35,57%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.