ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κ.Βελόπουλος: «Η ΕΕ κινείται σύμφωνα με τα συμφέροντα της Γερμανίας»

Κ.Βελόπουλος: «Η ΕΕ κινείται σύμφωνα με τα συμφέροντα της Γερμανίας»

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, από το βήμα της Βουλής έστρεψε τα πυρά του εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, λέγοντας πως «είστε οι “Χουντίνι” της οικονομίας», ενώ τον κατηγόρησε για αλχημείες στους οικονομικούς δείκτες της χώρας.

Ακόμη, έκανε λόγο για «πολιτική με δανεικά», και με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να επιδοτείται η ελληνική οικονομία, εξηγώντας ότι «έτσι φτάσαμε στα μνημόνια» και «μην κοροϊδευόμαστε, θα έρθει και άλλο», όταν θα ανέβουν και πάλι τα επιτόκια δανεισμού.

Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση πως άλλα λέει το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, αναφορικά με το άνοιγμα ορισμένων κλάδων της οικονομίας, τονίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται σχέδιο, ενώ άσκησε κριτική και στο οικονομικό επιτελείο, για προβλέψεις που δεν επιβεβαιώθηκαν σε βασικά μεγέθη.

«Ο μοναδικός, εδώ, που έπεσε μέσα στο ποσοστό της ύφεσης είναι ο κ. Βιλιάρδος, ο οποίος από τον Μάρτιο σας είχε πει ότι η ύφεση θα είναι 11% και εσείς λέγατε πότε 3%, πότε 4%, πότε 5%. Παίζατε την κολοκυθιά. Θα σας το πω καθαρά: να απολύσετε τους συμβούλους σας, κύριε υπουργέ των Οικονομικών» είπε ο κ. Βελόπουλος, προσθέτοντας πως «αν οι σύμβουλοί σας, σας λένε 4% ή 5% ή 3%, είναι αποτυχημένοι. Διώξτε τους όλους από δίπλα σας! Δεν μπορεί να μην φταίει κανένας όταν οι προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου πέφτουν έξω! Έχουμε θέμα, ρε παιδιά!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Όσον αφορά το κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης της πανδημίας, ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «κάνει κοινωνική πολιτική με τα δικά μας χρήματα», ενώ «ρίχνετε το μπαλάκι στους ιδιοκτήτες. Είστε φυγόπονοι στις αποφάσεις».

Αναφερόμενος στα πρόστιμα της Πολιτείας στους παραβάτες των μέτρων προστασίας για την πανδημία, επεσήμανε πως «στην Ολλανδία, όποιος δεν φοράει μάσκα, 90 ευρώ το πρόστιμο, βασικός μισθός 1.700 ευρώ. Γερμανία, 150 ευρώ πρόστιμο, βασικός μισθός 1.500 ευρώ. Ελλάδα, 300 ευρώ πρόστιμο, βασικός μισθός 600 ευρώ και πολλά λέω».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε πως «στην ΕΕ δυστυχώς μόνη κινητήρια δύναμη είναι τα συμφέροντα της Γερμανίας. Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη, θέλουμε διαφορετική Ευρώπη των λαών και των εθνών, αλλά όχι γερμανική. Πήγαμε για κυρώσεις και βγήκαμε κουρεμένοι».

Μάλιστα, προέβλεψε πως ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας, που «ψιθυρίζει για τη Γερμανία διάφορα πράγματα», μάλλον «θα πάει σπίτι του σε λίγο καιρό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όποιος μιλάει για τη Γερμανία πάει σπίτι του. Το μόνο πυρηνικό όπλο που έχει η Ελλάδα είναι το βέτο. Μόνο ο Παπανδρέου το χρησιμοποίησε το 1983», κατέληξε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, ενώ εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.